Wat wij doen

onze expertises

Wij ontzorgen ondernemers van contract tot cash

Bloeiende bedrijven

Het mooiste dat we ooit hebben gedaan is een eenmansbedrijf vanaf de keukentafel te begeleiden tot een omvang van 1100 medewerkers en daarna de succesvolle verkoop aan een AEX-bedrijf. Dat omvatte het hele spel van ups en downs, groeistuipen, nieuwe aandeelhouders, investeerders, financieringen, commissarissen, ondernemingsraden, het soms gedwongen weer afscheid nemen van bestuurders en aandeelhouders, fusies en overnames. Wij zijn in alles wat beweegt in bedrijven ervaren meedenkers, niet geremd door problemen maar er door gestimuleerd.

Bloedende bedrijven

Als het slecht gaat in bedrijven moet tijdig strategisch ingegrepen worden, soms ook hard. Dat is een schaakspel dat je alleen in de praktijk leert. Na honderden faillissementen als curator gedaan te hebben en een veelvoud aan reddingsoperaties en bedrijfssaneringen, hebben we definitief voor die laatste specialisatie gekozen: wij zetten onze expertise alleen nog in om ondernemingen te loodsen langs gevaarlijke klippen als: banken, belastingdienst, crediteuren en curatoren. Het bedrijf redden, een doorstart realiseren of een crediteurensanering, een financier zoeken, de bestuurder behoeden voor aansprakelijkheid: wij geven alles in dat soort zaken.

Bloedstrijd in bedrijven

Ondernemers zijn fanatiek en eigenzinnig en dat moet ook. Het levert echter wel vaak strijd op tussen management, aandeelhouders, vennoten en/of maatschapsleden, zowel onderling als met de ander. Individuele belangen en emoties botsen dan met het belang van die anderen en van het bedrijf. Direct gaan procederen vinden wij dan vaak het domste wat je dan kunt doen: alleen maar schade voor iedereen. Zachte heelmeesters zijn echter nog erger: probeer het snel, zakelijk en strategisch (preventief!) op te lossen, met begrip voor de emoties, maar zonder dat die onnodig veel kapot maken.

Financiering: bank en alternatief

Zowel vanuit de begeleiding van groeiende bedrijven als bij saneringen en faillissementen hebben wij erg veel ervaring opgedaan met banken. We beschouwen banken als heel nuttige partners zonder wie we nooit zo’n welvaart hadden kunnen ontwikkelen. Banken zijn echter ook erg machtig, ervaren en egoistisch. Daar hebben ondernemers steun bij nodig. Dan moet je wel weten hoe banken denken en doen (en zelf niet bang zijn!). Dat geldt ook voor alternatieve financieringsvormen. We hebben ruimschoots ervaring met private investeerders en zelf hebben we ons kantoor gefinancierd via crowd funding; een mooie praktijkervaring!

Arbeid, organisatie, IT en samenwerking

Vast werk, flex, uitzend, platform, ZZP, franchise, maatschap of VOF: alles gaat steeds meer vermengen en met IT en allerlei nieuwe technieken als katalysator. Helaas staat de rechtspraak vaak ronduit vijandig ten opzichte van werkgevers en nieuwe samenwerkingsvormen. Wij begrijpen de frustraties daarover en denken dus vooral proactief mee hoe als ondernemer bij de rechter weg te blijven zonder toe te geven. Helaas echter: soms moet het en dan is een goede uitleg vanuit begrip voor de praktijk extra hard nodig.

IT: AI, Data en IoT

Al dertig jaar houden we ons sterk bezig met hardware, software en (mislukte) automatiseringsprojecten, daarna natuurlijk met internet. Nu zijn we laaiend enthousiast over robotisering, kunstmatige intelligentie, data en het internet of things. Blockchain noemden we hiervoor al. We zijn echter ook niet blind voor cybersecurity en dataprotectie, AVG en GDPR, maar hebben een heel sterk principe daarbij: het recht mag niet remmend zijn bij innovatie (en nooit natuurlijk)! We maken ook niet voor niets al langer deel uit van de communities op Strijp-S en de Brightlands Smart Services Campus te Heerlen. Deze wereld kun je niet uit een boekje leren, daarom hebben wij een eigen zandbak gemaakt, LegalShares.

Bouw, techniek & productie

De roots van het kantoor zullen we nooit loslaten: onroerend goed, bouw en techniek en van daaruit ook een sterke interesse voor producerende bedrijven. Het gaat niet alleen om juridische expertise, maar ook om begrip van hoe de bedrijfstak werkt en hoe men daarin met elkaar omgaat. Ook hier ligt onze focus dus op ontzorging en preventie. Vooral techniek is natuurlijk iets dat wezensvreemd is voor een rechter (bij arbitrage al wat beter). Een ondernemer moet daarom volgens ons zoveel mogelijk weg blijven bij de rechter: rechtspraak is niet alleen onvoorspelbaar, maar het kost ook energie die beter in het eigen bedrijf gestopt kan worden.

Handel, dienstverlening en e-commerce

Dienstverlening en handel worden steeds digitaler en vanuit onze IT achtergrond zijn we vanaf het begin sterk gefocust op e-commerce.
Heel veel zal steeds meer gedigitaliseerd en geautomatiseerd worden. Dat zal heel nieuwe speelvelden creëren, met nieuwe regels en behoeftes. Wat wij doen is er vroegtijdig mee experimenteren en zo ervaring er al te hebben wanneer het nodig is. We richten ons op de materie zelf, niet alleen op het juridische. Zo zijn we vanuit onze financiële achtergrond en specialisme op het gebied van jaarrekeningrecht, gespecialiseerd in aansprakelijkheid van accountants, banken, andere financiële dienstverleners en IT’ers.

Incasso- en debiteurenbeheer

Lückers Bedrijfsadvocaten stond in 2006 aan de basis van AdvoCasso: een echt hoogwaardige en professionele aanpak van incasso’s voor de business to businessmarkt en met inzet van alle kennis en kunde die op financieel en faillissementsgebied aanwezig is. Dáár hebben wij gewoon meerwaarde boven minder gespecialiseerde en minder hoogwaardige partijen in de markt. Debiteurenbeheer en Incasso zal altijd een speerpunt blijven.
Een ondernemer heeft nu eenmaal recht op zijn geld!

Blockchain, Bitcoin en andere cryptocurrencies

Voor een advocatenkantoor dat altijd al sterk aanwezig was in de wereld van zowel IT als van financiën is het heel logisch dat we al heel vroeg meegingen in de ontwikkelingen van digitaal geld, vanzelfsprekend de bitcoin, maar ook andere cryptocurrencies. Naast ICO’s houden we ons bezig met blockchain en toepassingen daarvan zoals smart contracts. Voor ons staat vast dat tech en fin naar elkaar toe zullen groeien en samensmelten in fin-tech. Wij zijn er klaar voor. We hebben helaas zelf al ervaring met een mislukt blockchain project; iets waar we direct veel toepasbare ervaring door op hebben gedaan!

Jo Abelshausen

Echt top zijn de cliëntmanagers, zo proactief en vriendelijk kom je zelden tegen.

Kantoorartikelen.nl

Zaken doen met Luckers bedrijfsadvocaten gaat gelukkig op zeer menselijke wijze.