Skip to main content

Aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht

Verzekeringen en aansprakelijkheid

Het aansprakelijkheidsrecht: u krijgt er als ondernemer meestal pas mee te maken wanneer er iets fout gaat en er schade optreedt. Voor veel vormen van schade of ander overlast bent u waarschijnlijk verzekerd. Vaak lost de verzekering de aansprakelijkheidsclaim dan ook gewoon op. Maar wat nu als de verzekeraar weigert, of als de aansprakelijk stellende partij niet akkoord gaat met de aangeboden oplossing? In zo’n gevallen krijgt u niet alleen te maken met het aansprakelijkheidsrecht, maar ook met het verzekeringsrecht.

Ook als u de gedupeerde partij bent, kunt u gemakkelijk vastlopen in de moeilijk lopende communicatie met een verzekeraar of schaderegelaar. Weken lang van het kastje naar de muur gestuurd worden om vervolgens “nee” te horen, is ook voor de meest doorgewinterde ondernemer niet prettig. Door een gespecialiseerde advocaat naar uw kwestie te laten kijken kunt u uw kansen goed inschatten en zorgt u ervoor dat belangrijke stappen in het proces niet overgeslagen worden. Ook zal een advocaat de nodige druk op de ketel houden, zodat uw traject niet onnodig lang duurt.

Bij AdvocatenGroep Lückers kunt u een beroep doen op een team gespecialiseerde aansprakelijkheidsrecht advocaten en verzekeringsrecht advocaten. We staan in Heerlen en Roermond klaar om u te helpen met het oplossen van aansprakelijkheidskwesties of het uitvechten van verzekeringsgeschillen. Wij zijn zeer ervaren in het communiceren met banken en verzekeraars en zullen er alles aan doen om het geschil op een voor u gunstige manier op te lossen.

Hoe kunnen de verzekering en aansprakelijkheid advocaten van AdvocatenGroep Lückers u bijstaan?

Als ondernemer heeft u vaak meerdere verzekeringen afgesloten. Van een aansprakelijkheidsverzekering tot een arbeidsongeschiktheidsverzekering: dankzij deze verzekeringen verkleint u uw financiële risico doordat de verzekeraar de kosten van bepaalde schadeposten op zich neemt. Helaas zijn de polissen waarin de schadeposten en voorwaarden staan nooit allesomvattend en gebeurt het vaker dat verzekeraars bepaalde kosten weigeren te vergoeden. Het verzekeringsrecht heeft betrekking op alle juridische kwesties en vraagstukken die te maken hebben met verzekeringen. Tegen verzekeraars opboksen is een zware klus. Wilt u dit slim en succesvol aanpakken, is het inschakelen van een advocaat een must.

Vaak spelen er aansprakelijkheidskwesties rondom de veroorzaakte schade. Aansprakelijkheid kan veel vormen aannemen. Zo kan het in uw zaak gaan om contractuele aansprakelijkheid, maar ook om wettelijke aansprakelijkheid (de onrechtmatige daad of de wanprestatie). Wanneer u met zekerheid wilt bepalen wie aansprakelijk is voor de door u geleden schade/ongemakken én op welke grond u deze persoon/instantie aansprakelijk kunt stellen? Schakel ook dan een advocaat in.

De advocaten van Lückers kunnen u binnen het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht onder andere bijstaan bij:

 • Beroepsaansprakelijkheid
 • Wettelijke aansprakelijkheid
 • Aansprakelijkheid voor gebrekkige producten
 • Werkgeversaansprakelijkheid
 • Verhalen van schade
 • Bestuurdersaansprakelijkheid
 • Geschillen met verzekeraars

Diverse specialismen onder één dak

AdvocatenGroep Lückers is dé juridisch specialist voor de MKB ondernemer. Onze experts hebben zich volledig toegelegd op de rechtsgebieden waarmee een MKB ondernemer te maken krijgt en kunnen u daarom een compleet juridisch advies en gespecialiseerde ondersteuning bieden. Van faillissementen en financiële kwesties tot ontslagzaken en van het huurrecht tot het bouwrecht: onze specialisten staan u bij en denken daarbij niet alleen aan de ondernemer, maar ook aan de privé persoon achter de ondernemer.

Uw verzekeringsrecht en aansprakelijkheidsrecht specialisten

Ons aansprakelijkheidsrecht team bestaat uit Auke Stegeman (advocaat), Charles Lückers (advocaat) en Jaimy Engelmann (jurist).

In een aansprakelijkheidsgeschil terechtkomen is voor een ondernemer nooit prettig. Het is daarom belangrijk dat uw zaak zo vroeg mogelijk opgepakt wordt door een advocaat die ervaring heeft met verzekeraars en schaderegelaars. Het team met verzekeringsadvocaten en aansprakelijkheid advocaten van Lückers bestaat uit ervaren experts en mediators die al menig geschil opgelost hebben.

Advocaat

Auke Stegeman

Nu meer dan 25 jaar werkzaam als advocaat, na jarenlange ervaring op een groot accountantskantoor. Veel affiniteit met ondernemers en de zakelijke invalshoek. Begrijpt dat eerst getracht moet worden om de zaak in overleg op te lossen, maar is vervolgens een echte procestijger die rechters begrijpt (en rechters hem!). Met een voorliefde voor en een specialisatie in vastgoed en bouw. Tevens specialist in incassoprocedures.

Auke Stegeman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Vastgoedrecht (waaronder bouwrecht, burenrecht, erfdienstbaarheden, erfpacht);
 • Huurrecht (waaronder bedrijfsruimte en woonruimte)

Op grond van deze registratie is Auke verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. U kunt contact opnemen met Auke Stegeman via clientmanager Michelle.

Advocaat

Charles Lückers

Fin, tech en fin-tech advocaat, puur voor ondernemers.

Fin: faillissementen, bedrijfssaneringen, problemen met banken, financieringen, investeringen, overnames en zaken op aandeelhouders- en maatschapsvlak (dus ook VOF). Tech: data, blockchain, AI, IOT, platforms, e-commerce, 3D en robotisering. Fin-tech: digitaal betalingsverkeer en cryptozaken.

Charles Lückers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Financieel recht (waaronder bankrecht)
 • ICT-recht
 • Insolventie (waaronder faillissement en surseance van betaling)
 • Ondernemingsrecht (waaronder agentuur en distributie, bestuurdersaansprakelijkheid, fusies en overnames, vennootschappen)

Op grond van deze registratie is Charles verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. U kunt contact opnemen met Charles Lückers via client manager Christianne.

Heeft u te maken met een verzekerings- of aansprakelijkheidskwestie en bent u op zoek naar een geschikte advocaat?

Maak kennis met onze specialisten

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers is al sinds de jaren ‘50 een begrip in Limburg. Door de jaren heen hebben wij ons gespecialiseerd in de MKB ondernemer en de rechtsgebieden die daarbij spelen, met inmiddels vestigingen in Heerlen én Roermond. Onze specialismen hebben betrekking op de kern van de onderneming en het ondernemerschap: van start en groei tot faillissementen, van aansprakelijkheidskwesties tot bedrijfsovernames, van arbeidsrecht tot huurrecht, van vastgoed tot IT. Ook zijn wij bijvoorbeeld goed vertegenwoordigd in de commerciële paardenbranche.

AdvocatenGroep Lückers richt zich op het leveren van waardevolle dienstverleningen aan haar ondernemers. We zijn proactief en regisseren uw juridisch traject van A tot Z. Wij denken altijd vanuit de ondernemer.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Heeft u te maken met een aansprakelijkheidskwestie of loopt u tegen problemen aan met een verzekeraar? Wij bespreken het graag met u. Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.