Skip to main content

Financieel Recht

Banken, financieringsvormen en financiële aansprakelijkheid

Of u nu een startende ondernemer bent of als ondernemer al een tijd meegaat: iedereen die onderneemt krijgt te maken met financieel recht. Als ondernemer bent u immers niet alleen verantwoordelijk voor het in orde houden van uw eigen financiële toestand, u bent vaak ook afhankelijk van (financiële) diensten die door een derde partij verstrekt worden. Denk bijvoorbeeld aan afspraken en overeenkomsten met zakelijke investeerders, beleggingsadviseurs, verzekeraars, banken, etc…

Voor veel ondernemers is het web van financiële eisen, wetten en regelgevingen een grote wirwar. Gelukkig zijn er specialisten die u als ondernemer hierin kunnen ondersteunen.

Zowel vanuit het begeleiden van groeiende bedrijven als het afhandelen van saneringen en faillissementen heeft AdvocatenGroep Lückers erg veel ervaring opgedaan binnen de wereld van het financieel recht. We weten dat ondernemers financiële partners als banken en verzekeraars heel nuttig kunnen zijn, maar kennen ze ook als partijen die vaak weinig toegeven.

Wilt u hier als ondernemer uw weg in vinden? Dan staan onze financieel recht advocaten in Heerlen en Roermond voor u klaar.

Een afgeleide van het financieel recht is het jaarrekeningrecht en daar mogen we ons een van de heel weinige specialisten in noemen. Het verlengde daarvan weer is kennis van en ervaring met accountants en accountantsaansprakelijkheid en tuchtrecht van accountants en fiscalisten.

Van contract tot cash

De financiële advocaten van Lückers staan waar nodig klaar voor ondernemers die op bij financiële kwesties en geschillen. Dit doen we ‘van contract tot cash’ en zowel intern in uw onderneming, als extern met derde partijen die uw financiën waarborgen. Dankzij de gevarieerde achtergronden van onze specialisten weten wij o.a. hoe het is als u als ondernemer met het financieel recht en de bijbehorende instanties te maken krijgt. Wij bewijzen onze meerwaarde door altijd de voor u meest gunstige uitkomst na te streven.

Met name het opzeggen van financieringsovereenkomsten en kredieten door uw bank, vereist specialistische steun van een bankrechtadvocaat. Pandrecht, borgtocht, garanties en hypotheek zijn wapens waar een bank over beschikt en een sterke machtspositie geeft.
Als ondernemer kunt u hier zelf vaak niet tegenop. U heeft ondersteuning nodig van een specialist die weet hoe banken denken en niet bang is om de strijd aan te gaan.
Wij staan u graag bij.

Doordat banken na de kredietcrisis huiveriger werden in het verstrekken van financieringen, zijn veel ondernemers gaan kijken naar alternatieve financieringsvormen als bijvoorbeeld crowdfunding en private investeerders. Ook lenen door de lage rente vermogende personen vaak zelf geld aan ondernemers i.p.v. het op een spaarrekening te zetten. Vaak liggen deze financieringsvormen qua te verwachten zekerheid echter nog achter op de traditionele hypotheek of bancaire lening. Om ervoor te zorgen dat tijdens en na het opzetten van een alternatieve financieringsvorm niet tegen problemen aanloopt adviseren wij u over de beste inrichting van uw aanpak én helpen we u met het beperken van uw persoonlijke risico’s.

Waar kunnen de specialisten van Lückers u bij helpen?

 • Bescherming tegen banken
 • Toezicht AFM en DB, bankierseed en tuchtrecht
 • Kredietopzegging door de bank
 • Zakelijke Financiering
 • Aansprakelijkheid van accountants en financieel adviseurs
 • Alternatieve financieringsvormen (crowdfunding)
 • Crypto, DeFi en andere vormen van digitaal geld

Uw Financieringsspecialisten

Ons financieel recht team bestaat uit Charles Lückers (advocaat), Auke Stegeman (advocaat).

Onze advocaten beschikken over een jarenlange ervaring als curator en saneringsdeskundige, waardoor we weten hoe financiële instanties werken, denken en doen. Dankzij de hechte samenwerking met onze andere teams zorgen wij er daarnaast voor dat uw overige belangen tijdens het traject niet op de achtergrond raken.

Advocaat

Charles Lückers

Fin, tech en fin-tech advocaat, puur voor ondernemers.

Fin: faillissementen, bedrijfssaneringen, problemen met banken, financieringen, investeringen, overnames en zaken op aandeelhouders- en maatschapsvlak (dus ook VOF). Tech: data, blockchain, AI, IOT, platforms, e-commerce, 3D en robotisering. Fin-tech: digitaal betalingsverkeer en cryptozaken.

Charles Lückers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Financieel recht (waaronder bankrecht)
 • ICT-recht
 • Insolventie (waaronder faillissement en surseance van betaling)
 • Ondernemingsrecht (waaronder agentuur en distributie, bestuurdersaansprakelijkheid, fusies en overnames, vennootschappen)

Op grond van deze registratie is Charles verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. U kunt contact opnemen met Charles Lückers via client manager Christianne.

Advocaat

Auke Stegeman

Nu meer dan 25 jaar werkzaam als advocaat, na jarenlange ervaring op een groot accountantskantoor. Veel affiniteit met ondernemers en de zakelijke invalshoek. Begrijpt dat eerst getracht moet worden om de zaak in overleg op te lossen, maar is vervolgens een echte procestijger die rechters begrijpt (en rechters hem!). Met een voorliefde voor en een specialisatie in vastgoed en bouw. Tevens specialist in incassoprocedures.

Auke Stegeman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Vastgoedrecht (waaronder bouwrecht, burenrecht, erfdienstbaarheden, erfpacht);
 • Huurrecht (waaronder bedrijfsruimte en woonruimte)

Op grond van deze registratie is Auke verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. U kunt contact opnemen met Auke Stegeman via clientmanager Michelle.

Heeft u als ondernemer te maken met een financieel geschil of wilt u zich laten adviseren door een van onze financieel recht advocaten?

Maak kennis met onze specialisten

Diverse specialismen onder één dak

Ons team van financieringsrecht advocaten wordt bijgestaan door specialisten op diverse rechtsgebieden. Zo zijn we onder andere goed vertegenwoordigd in het faillissementsrecht, arbeidsrecht en het ontslagrecht. Daarnaast beschikken we over gespecialiseerde vastgoedrecht en IT teams, zodat we iedere ondernemer binnen (vrijwel) ieder vakgebied kunnen voorzien van juridische ondersteuning.

Dankzij deze diversiteit aan specialisaties zijn we in staat om onze cliënten een meerwaarde te bieden die verder gaat dan enkel conflictoplossing of het aanbieden van juridisch advies. We kunnen fungeren als een full-service juridische partner die u als ondernemer volledig ontzorgt op juridisch gebied en uw belangen van A tot Z behartigt.

 • Ondernemingsrecht
 • Faillissementsrecht
 • Arbeidsrecht
 • IT-recht
 • Bouwrecht
 • Vastgoedrecht
 • Huurrecht
 • Familierecht
 • Erfrecht
 • Aansprakelijkheid en verzekeringsrecht
 • Contractenrecht en schade
 • Hippisch recht

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers startte in de jaren ‘50 in Heerlen en is in de decennia die daarop volgden uitgegroeid tot een begrip in Limburg. Gedurende deze periode hebben wij ons vanuit ons advocatenkantoor in Heerlen gespecialiseerd in de juridische gebieden waarmee een MKB ondernemer in aanraking komt. Wij richten ons in onze specialisaties dan ook op de kern van de onderneming en bieden onze meerwaarde op de gebieden waar de ondernemer het écht nodig heeft.
Dit betekent dat wij gespecialiseerd zijn in rechtsgebieden die te maken hebben met: faillissementen, bedrijfsovernames en -saneringen, arbeid, vastgoed en IT. Daarnaast beschikken wij over een ondersteunend team op het gebied van familierecht en zijn wij sterk vertegenwoordigd in de commerciële paardenbranche.

Bij AdvocatenGroep Lückers staat de cliënt centraal. Wij doen er dan ook alles aan om u zo goed en compleet mogelijk te ontzien met onze dienstverlening. Dankzij onze achtergrond weten we hoe ondernemers denken. We zijn dan ook proactief en nemen de regie over uw juridische traject van A tot Z in handen.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Bent u als ondernemer op zoek naar een financieel advocaat? Wij bespreken uw kwestie graag met u. Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.