Skip to main content

MKB

De MKB-wereld is ons werkterrein. Wij zijn zelf ondernemers, voelen ons ondernemers, denken als ondernemers en werken bijna uitsluitend voor MKB-ondernemers, bestuurders, managers en aandeelhouders. Kennis van hun zakelijke achtergrond is voor ons een gegeven dat veel zwaarder weegt dan juristerij.

Wij denken niet in conflicten, maar in oplossingen en zeker niet in procedures,
of er moet al echt geen andere keus zijn (maar dan ook goed!).

We zijn ons er zeer van bewust dat conflicten en procedures ondernemers niet alleen geld kosten en vaak ook relaties, maar daarnaast ook veel energie; energie die beter aan de eigen business kan worden besteed. Anderzijds zijn er situaties waarin een kort geding beter is dan lang gedoe. We zijn niet bang om piketpalen te slaan en optimale ruimte voor onze cliënten te creëren.

Alles altijd vanuit het belang van de ondernemer/cliënt en rekening houdend met alle persoonlijke en bedrijfseconomische en financiële omstandigheden. ‘Zaak gewonnen, maar bedrijf failliet’, dat willen wij niet kennen.

Wij proberen ‘hard op de boodschap te zijn, maar zacht op de persoon. Wij beseffen maar al te goed dat dat zeker in Limburg vaak gevoelig ligt en vaak de boodschapper de schuld krijgt. Ook kennen wij maar al te goed de afhankelijkheden van kleine ondernemers ten opzichte van klanten, leveranciers en financiers. Desondanks vinden wij dat angst nooit een raadgever mag zijn en dat gezegd moet worden wat gezegd moet worden, ook in Limburg en ook in het ‘MKB!

“Ruzie maken zonder ruzie te krijgen” is een oud motto in de advocatuur en dat wij zeker in de MKB-wereld graag nastreven. En als wij dan de boeman zijn, maar onze cliënt gewoon zaken kan blijven doen met de wederpartij, dan zijn wij tevreden.

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers is al sinds de jaren ‘50 een begrip in Limburg. Als advocaat in Heerlen hebben wij ons door de jaren heen gespecialiseerd in de MKB ondernemer en de diverse rechtsgebieden waarmee hij te maken kan krijgen. Onze specialismen hebben dan ook betrekking op de kern van de onderneming: faillissementen, bedrijfssaneringen en bedrijfsovernames, maar ook arbeid, vastgoed en IT. Daarnaast zijn wij sterk vertegenwoordigd binnen het familierecht en de commerciële paardenbranche.

AdvocatenGroep Lückers richt zich op het leveren van waardevolle dienstverleningen aan haar cliënten. We zijn proactief en regisseren uw juridisch traject van A tot Z. Wij denken altijd vanuit de ondernemer.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Heeft u te maken met een juridisch geschil en bent u op zoek naar advies of ondersteuning? Wij bespreken het graag met u. Klik eens door onze rechtsgebieden of stuur ons direct een bericht. Onze specialisten staan voor u klaar.