Skip to main content

Contracten

Juridisch advies voor de ondernemer

Het draait helaas (!) te vaak om de kleine lettertjes, ook nog eens diep weggestopt in algemene voorwaarden. Leuk of niet leuk, terecht of niet terecht, contracten maken nu eenmaal vaak het verschil in de praktijk en zeker bij de rechter.

Te vaak worden standaardcontracten ‘even van internet geplukt’ of wordt de boekhouder of ‘neef Jan die ook iets met rechten ooit gedaan heeft’ gevraagd het te doen. ‘Schoenmaker blijf bij je leest’, zouden wij willen zeggen.

We begrijpen echter ook dat de hoge prijzen die notarissen en advocaten vragen voor contracten, een grote drempel vormen. Vaak zit daar ook veel te veel duurdoenerij in, puur om indruk te maken en een hoog tarief te rechtvaardigen. Een ander nadeel zijn de vele studeerkamergeleerden, die wel de wetboeken in hun kop hebben maar niet de praktijk. Contracteren is net als zwemmen: dat leer je niet uit een boekje en net als autorijden komt het vooral neer op praktijkervaring.

Die drie zaken: prijs, praktijkkennis en ervaring, leggen wij in onze contracten en het interpreteren van andermans contracten. Dat kan tegen een goede prijs omdat we een grote databank aan digitale contracten hebben en daar met blockchain en AI steeds efficiënter in worden.

Contracteren: het kan dus best snel en de prijs hoeft geen beletsel te zijn!

Probeert uw contractspartner oneigenlijk gebruik te maken van het bestaande contract of algemene voorwaarden, dan gooien wij diezelfde praktijkkennis, ervaring en juridisch inzicht in de strijd om dat te voorkomen en zo nodig de rechter uit te leggen waarom een contract kennelijk onredelijk is en aangepast moet worden. Dat is dan weer de andere kant van de medaille.

Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen, maar u kunt denken aan opdrachten, arbeidscontracten, huurovereenkomsten, koopovereenkomsten, kredietovereenkomsten, financieringsovereenkomsten, aandeelhoudersovereenkomsten, vaststellingsovereenkomsten, aannemingsovereenkomsten, ………

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers startte in de jaren ‘50 als advocatenkantoor in Heerlen en is in de decennia die daarop volgden uitgegroeid tot een begrip in Limburg. Als kantoor hebben wij ons gespecialiseerd in de MKB ondernemer en de daarbij horende rechtsgebieden. Daarnaast zijn we sterk vertegenwoordigd binnen het familierecht en de commerciële paardenbranche.

Bij AdvocatenGroep Lückers staat u als cliënt centraal. Wij doen er dan ook alles aan om u zo goed en compleet mogelijk te ontzien met onze dienstverlening. Dankzij onze achtergrond weten we hoe ondernemers denken. We zijn dan ook proactief en nemen de regie over uw juridische traject van A tot Z in handen.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Heeft u te maken met een juridisch geschil en bent u op zoek naar advies of ondersteuning? Wij bespreken het graag met u. Klik eens door onze rechtsgebieden of stuur ons direct een bericht. Onze specialisten staan voor u klaar.