Skip to main content

Bedrijfssaneringen

Juridische hulp bij financiële kwesties

Na eerst honderden faillissementen als curator te hebben behandeld, alsmede nog vaker voor ondernemers en gedupeerden tegen curatoren en banken te zijn opgetreden, hebben wij ons vooral op dat laatste toegelegd: vóór de MKB-ondernemer tegen curatoren, belastingontvangers, banken, overheid en grootbedrijf. Dankbaar gebruikmakend van onze kennis en ervaringen opgedaan als curator staan we nu MKB-ondernemingen bij als de financiële problemen te groot zijn geworden. Zo ondersteunen en adviseren wij u onder andere omtrent bedrijfssaneringen.
Wij weten hoe curatoren en fiscus, maar ook crediteuren en banken, denken en handelen als een bedrijf in de problemen zit. Uit onze ervaringen kunnen we ook heel goed inschatten wanneer een bedrijf wel of niet nog te redden is, of wellicht een deel via een doorstart na faillissement of na liquidatie. Wij weten welke risico’s er zijn op aansprakelijkheid van de bestuurder.

Elk geval is anders: soms kunnen we een heel bedrijf middels een doorstart na faillissement of turboliquidatie redden, soms alleen (de gezonde) delen en soms moeten we al blij zijn als we de bestuurder kunnen redden van bestuurdersaansprakelijkheid, borgtocht en andere persoonlijke schulden.

Naast faillissement, surseance van betaling en WHOA (Wet homologatie onderhands akkoord), hebben wij ons gespecialiseerd in de turboliquidatie. Dat is een heel snelle en makkelijke manier om BV’s te liquideren en daar wordt dan ook veel misbruik van gemaakt en het heeft een slechte naam. Onze aanpak is echter transparant, fatsoenlijk, degelijk en binnen de precieze grenzen van de wet. We lopen zelfs vooruit op nieuwe wetgeving, waarin die aanpak tot onze grote trots is opgenomen.

Vooral voor bedrijven die niet in staat zijn om de corona-schulden te betalen bij met name Belastingdienst en UWV (NOW), kunnen daar profijt van hebben. We hebben zo al menig bedrijf kunnen redden, zonder dat dat tot problemen leidde. Zelfs voor bedrijven met personeel biedt de turboliquidatie mogelijkheden, zoals we in de praktijk hebben bewezen.

Eén gouden tip voor alle bedrijven met problemen door covid, of waar dan ook uit: des te eerder we het probleem kunnen oppakken, des te groter de kans op succes. Wacht dus zeker niet tot november 2022, wanneer ook de belastingschulden moeten worden terugbetaald.

Wij staan klaar voor uw bedrijfssanering!

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers startte in de jaren ‘50 als advocaat in Heerlen en is in de decennia die daarop volgden uitgegroeid tot een begrip in Limburg. Als kantoor hebben wij ons gespecialiseerd in de MKB ondernemer en daarbij horende rechtsgebieden als bedrijfssaneringen. Daarnaast zijn we sterk vertegenwoordigd binnen het familierecht en de commerciële paardenbranche.

Bij AdvocatenGroep Lückers staat u als cliënt centraal. Wij doen er dan ook alles aan om u zo goed en compleet mogelijk te ontzien met onze dienstverlening. Dankzij onze achtergrond weten we hoe ondernemers denken. We zijn dan ook proactief en nemen de regie over uw juridische traject van A tot Z in handen.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Heeft u te maken met een juridisch geschil en bent u op zoek naar advies of ondersteuning? Wij bespreken het graag met u. Klik eens door onze rechtsgebieden of stuur ons direct een bericht. Onze specialisten staan voor u klaar.