Skip to main content

VastgoedAdvocaten Lückers

Bouw, huur en koop

Vastgoedrecht omvat heel veel en daarbij hebben wij bouwrecht en huurrecht ook nog eens tot bijzondere specialismen ontwikkeld. Vastgoedrecht gaat echter verder: denk aan het verkopen of kopen van vastgoed, met alles wat daar aan vasthangt. Als vastgoedeigenaar zult u geregeld in situaties terechtkomen waar juridisch advies of de hulp van een advocaat wenselijk is.

Heeft u te maken met een geschil binnen een van deze, of de andere onderdelen van het vastgoedrecht, of bent u op zoek naar juridisch advies voor een ontwikkeling of financieringsconstructie waarbij vastgoed in het spel is? Onze specialisten staan voor u klaar.

Wat is vastgoedrecht ( of onroerendgoedrecht)?

Het vastgoedrecht loopt van het ontwikkelen, (ver)bouwen of het exploiteren van vastgoed, tot het gebruiken, slopen of verkopen daarvan, maar ook om onroerend goed financiering en vastgoed ontwikkeling. Een vastgoed advocaat kan u bijvoorbeeld adviseren over het opzetten van een erfpacht constructie, maar staat u ook bij tijdens geschillen met een (ver)huurder of een hypotheekhouder

De vastgoedwereld is een no-nonsense wereld, waarin het belangrijk is om veel kennis van zaken te hebben, maar tegelijkertijd ook stevig in je schoenen te staan als het op onderhandelen of procederen aankomt. Het team van Lückers bestaan dan ook uit ervaren advocaten, procestijgers en mediators die hun weg in de wereld van vastgoed goed kennen.

Op welke gebieden kunnen onze vastgoed advocaten u bijstaan?

Dankzij de ervaring die onze vastgoed advocaten binnen de vastgoedbranche opgedaan hebben, zijn zij gespecialiseerd in onder andere de volgende (rechts)gebieden:

 • Huurrecht
 • Koop en verkoop
 • Appartementsrechten
 • Verborgen gebreken
 • Non-conformiteit
 • Erfdienstbaarheden en burenrecht
 • Erfpacht
 • Projectontwikkeling
 • Bouwrecht
 • Enz…

Uw Vastgoedrecht specialisten

Op het gebied van vastgoed beschikken wij over een ervaren team bestaande uit de advocaten Auke Stegeman (proces-, bouw- en huurrecht), Maxime Lukassen (incasso’s, koop- en huurrecht) en Charles Lückers (samenwerkingen en bouwcombinaties, financiering, faillissement, bedrijfssaneringen en bedrijfsovernames).

Zij worden bijgestaan door cliëntmanager Michelle Timmer.

Advocaat

Auke Stegeman

Nu meer dan 25 jaar werkzaam als advocaat, na jarenlange ervaring op een groot accountantskantoor. Veel affiniteit met ondernemers en de zakelijke invalshoek. Begrijpt dat eerst getracht moet worden om de zaak in overleg op te lossen, maar is vervolgens een echte procestijger die rechters begrijpt (en rechters hem!). Met een voorliefde voor en een specialisatie in vastgoed en bouw. Tevens specialist in incassoprocedures.

Auke Stegeman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Vastgoedrecht (waaronder bouwrecht, burenrecht, erfdienstbaarheden, erfpacht);
 • Huurrecht (waaronder bedrijfsruimte en woonruimte)

Op grond van deze registratie is Auke verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. U kunt contact opnemen met Auke Stegeman via clientmanager Michelle.

Advocaat

Maxime Lukassen

Maxime Lukassen studeerde niet alleen Nederlands maar ook Fiscaal recht. Zij deed ook ervaring op in de belastingadviespraktijk. Maxime voert een algemene praktijk, met name gericht op vastgoed en de hippische sector en dat vooral voor ondernemers. Denk daarbij aan: incasso’s, koop, huur, erfdienstbaarheden, appartementsrechten, verborgen gebreken, non-conformiteit e.d. Ieder mens is anders en Maxime is en blijft vooral mensgericht, ook al heeft zij een voorliefde voor alles wat speelt bij zowel onroerend goed als paarden. U kunt contact opnemen met Maxime Lukassen via cliëntmanager Michelle.

Advocaat

Charles Lückers

Fin, tech en fin-tech advocaat, puur voor ondernemers.

Fin: faillissementen, bedrijfssaneringen, problemen met banken, financieringen, investeringen, overnames en zaken op aandeelhouders- en maatschapsvlak (dus ook VOF). Tech: data, blockchain, AI, IOT, platforms, e-commerce, 3D en robotisering. Fin-tech: digitaal betalingsverkeer en cryptozaken.

Charles Lückers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Financieel recht (waaronder bankrecht)
 • ICT-recht
 • Insolventie (waaronder faillissement en surseance van betaling)
 • Ondernemingsrecht (waaronder agentuur en distributie, bestuurdersaansprakelijkheid, fusies en overnames, vennootschappen)

Op grond van deze registratie is Charles verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. U kunt contact opnemen met Charles Lückers via client manager Christianne.

Cliëntmanager

Michelle Timmer

In 2019 behaalde ik mijn bachelor rechten en begon direct bij Lückers BedrijfsAdvocaten als cliëntmanager en juridisch medewerkster. Ik begeleid gerechtelijke procedures en stuur deurwaarders aan. Incassoprocedures voer ik voor AdvoCasso vrij zelfstandig en in grotere procedures bereid ik de processtukken voor, zodat ons processpecialist Auke Stegeman direct op zijn hoge niveau kan instappen.

Heeft u te maken met een geschil binnen de vastgoedsector en bent u op zoek naar een geschikte advocaat?

Maak kennis met onze specialisten

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers startte in de jaren ‘50 in Heerlen en is in de decennia die daarop volgden uitgegroeid tot een begrip in Limburg. Gedurende deze periode hebben wij ons als advocaat in Heerlen gespecialiseerd in de juridische gebieden waarmee een (MKB) ondernemer in aanraking kan komen. Wij richten ons in onze specialisaties dan ook op de kern van de onderneming. Dit betekent dat wij gespecialiseerd zijn in rechtsgebieden die te maken hebben met: faillissementen, bedrijfsovernames en -saneringen, arbeid, vastgoed en IT. Daarnaast beschikken wij over een ondersteunend team op het gebied van familierecht en zijn wij sterk vertegenwoordigd in de commerciële paardenbranche.

Bij AdvocatenGroep Lückers staat de cliënt centraal. Wij doen er dan ook alles aan om u zo goed en compleet mogelijk te ontzien met onze dienstverlening. Dankzij onze achtergrond weten we hoe ondernemers denken. We zijn dan ook proactief en nemen de regie over uw juridische traject van A tot Z in handen.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Heeft u te maken met een geschil binnen de vastgoedsector en bent u op zoek naar juridische ondersteuning? Wij bespreken het graag met u. Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op voor uw vastgoed advocaat.