Skip to main content

BouwrechtAdvocaten Lückers

Bouw & Vastgoed

Het bouwrecht is erg breed en omvat veel specifieke onderwerpen. Bij een bouwproces zijn meerdere partijen betrokken waarbij ieder eigen belangen heeft. Er spelen meerdere juridische aspecten gedurende dit proces. Bent u als ondernemer in een geschil terecht gekomen dat binnen het bouwrecht valt? Of wilt u juridisch advies met over bouwrecht?
De specialisten van Lückers staan voor u klaar.

Hoe kunnen de bouwrecht specialisten van Lückers u bijstaan?

Met bouwrecht wordt verwezen naar alle rechtsregels die te maken hebben met bouwen. Het bestrijkt veel juridische aspecten en is een erg specialistisch vakgebied. Bij bouwrecht kunt u bijvoorbeeld denken aan schade aan naastgelegen panden door het verbouwen van een huis of bedrijfspand, het bouwen van een nieuw huis of bedrijfspand waardoor er gebreken ontstaan of schade wordt opgelopen of doordat de bouw tijdelijk stil ligt zonder reden. Daarnaast kunt u bij het bouwrecht ook denken aan de beoordeling van overeenkomsten, algemene voorwaarden en het procederen over aansprakelijkheid en betalingen. Een bouwrecht advocaat adviseert u dan over uw rechten op vergoedingen en staat u bij om geschillen op te lossen.

De bouwrecht advocaten van Lückers beschikken over tientallenjaren ervaring. Samen zorgen we ervoor dat u sterk staat en een stevige basis heeft, zodat geschillen voorkomen worden. Heeft u al te maken met een geschil en bent u op zoek naar een bouwrecht advocaat voor dit proces? Bij Lückers bent u aan het juiste adres. Onze specialisten staan voor u klaar.

Uw bouwrecht specialisten

Lückers beschikt over een ervaren team voor bouw & vastgoed, bestaande uit de advocaten Auke Stegeman, Maxime Lukassen en Charles Lückers. Zij worden bijgestaan door de cliëntmanager Michelle Timmer. Op het gebied van bouwrecht en bouwarbitrage is Auke Stegeman dé specialist. Hij is lid van de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten. Charles Luckers is vooral gespecialiseerd in overname, saneringen, financiering en faillissementen van bouw- en vastgoedbedrijven.

Bij AdvocatenGroep Lückers vindt u jarenlange ervaring binnen de bouw & vastgoed branche. Zo zorgen wij ervoor dat u vanaf het begin van een geschil professioneel begeleid wordt. Er is een hechte samenwerking met de andere teams, zodat uw andere (ondernemers)belangen gedurende het proces niet naar de achtergrond verdwijnen.

Advocaat

Auke Stegeman

Nu meer dan 25 jaar werkzaam als advocaat, na jarenlange ervaring op een groot accountantskantoor. Veel affiniteit met ondernemers en de zakelijke invalshoek. Begrijpt dat eerst getracht moet worden om de zaak in overleg op te lossen, maar is vervolgens een echte procestijger die rechters begrijpt (en rechters hem!). Met een voorliefde voor en een specialisatie in vastgoed en bouw. Tevens specialist in incassoprocedures.

Auke Stegeman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Vastgoedrecht (waaronder bouwrecht, burenrecht, erfdienstbaarheden, erfpacht);
 • Huurrecht (waaronder bedrijfsruimte en woonruimte)

Op grond van deze registratie is Auke verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. U kunt contact opnemen met Auke Stegeman via clientmanager Michelle.

Advocaat

Maxime Lukassen

Maxime Lukassen studeerde niet alleen Nederlands maar ook Fiscaal recht. Zij deed ook ervaring op in de belastingadviespraktijk. Maxime voert een algemene praktijk, met name gericht op vastgoed en de hippische sector en dat vooral voor ondernemers. Denk daarbij aan: incasso’s, koop, huur, erfdienstbaarheden, appartementsrechten, verborgen gebreken, non-conformiteit e.d. Ieder mens is anders en Maxime is en blijft vooral mensgericht, ook al heeft zij een voorliefde voor alles wat speelt bij zowel onroerend goed als paarden. U kunt contact opnemen met Maxime Lukassen via cliëntmanager Michelle.

Advocaat

Charles Lückers

Fin, tech en fin-tech advocaat, puur voor ondernemers.

Fin: faillissementen, bedrijfssaneringen, problemen met banken, financieringen, investeringen, overnames en zaken op aandeelhouders- en maatschapsvlak (dus ook VOF). Tech: data, blockchain, AI, IOT, platforms, e-commerce, 3D en robotisering. Fin-tech: digitaal betalingsverkeer en cryptozaken.

Charles Lückers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Financieel recht (waaronder bankrecht)
 • ICT-recht
 • Insolventie (waaronder faillissement en surseance van betaling)
 • Ondernemingsrecht (waaronder agentuur en distributie, bestuurdersaansprakelijkheid, fusies en overnames, vennootschappen)

Op grond van deze registratie is Charles verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. U kunt contact opnemen met Charles Lückers via client manager Christianne.

Cliëntmanager

Michelle Timmer

In 2019 behaalde ik mijn bachelor rechten en begon direct bij Lückers BedrijfsAdvocaten als cliëntmanager en juridisch medewerkster. Ik begeleid gerechtelijke procedures en stuur deurwaarders aan. Incassoprocedures voer ik voor AdvoCasso vrij zelfstandig en in grotere procedures bereid ik de processtukken voor, zodat ons processpecialist Auke Stegeman direct op zijn hoge niveau kan instappen.

Heeft u te maken met een geschil in betrekking tot bouwrecht en bent u op zoek naar een geschikte advocaat?

Maak kennis met onze specialisten

De specialismen van AdvocatenGroep Lückers

Naast een ervaren en gespecialiseerd team voor bouwrecht, heeft AdvocatenGroep Lückers ook gespecialiseerde teams op het gebied van huurrecht, arbeidsrecht, bedrijfsovernames en faillissementsrecht. Door de uiteenlopende specialismen kunnen onze advocaten altijd een beroep doen op de expertise van een collega wanneer het geschil meerdere rechtsgebieden bestrijkt. Dit zorgt er ook voor dat we een zaak vanuit meerdere invalshoeken kunnen bekijken. Wij houden ook rekening met de ondernemer achter de zaak.

 • Ondernemingsrecht
 • Faillissementsrecht
 • Financieel recht
 • Arbeidsrecht
 • IT-recht
 • Vastgoedrecht
 • Huurrecht
 • Familierecht
 • Erfrecht
 • Aansprakelijkheid en verzekeringsrecht
 • Contractenrecht en schade
 • Hippisch recht

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers startte in de jaren ‘50 in Heerlen en is in de decennia die daarop volgden uitgegroeid tot een begrip in Limburg. Gedurende deze periode hebben wij ons als advocaat in Heerlen gespecialiseerd in de juridische gebieden waarmee een (MKB) ondernemer in aanraking komt. Wij richten ons in onze specialisaties dan ook op de kern van de onderneming. Dit betekent dat wij gespecialiseerd zijn in rechtsgebieden die te maken hebben met faillissementen, bedrijfsovernames en -saneringen, arbeid, vastgoed en IT enz. Daarnaast beschikken wij bijvoorbeeld over een ondersteunend team op het gebied van familierecht en zijn wij sterk vertegenwoordigd in de commerciële paardenbranche.

Bij AdvocatenGroep Lückers staat de cliënt centraal. Dankzij onze achtergrond weten we hoe ondernemers denken. We zijn dan ronduit proactief en nemen de regie over uw juridische traject van A tot Z.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Heeft u te maken met een geschil binnen het bouwrecht en bent u op zoek naar juridische ondersteuning? Wij bespreken het graag met u. Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op voor uw bouwrecht advocaat.