Skip to main content

IT, blockchain, AI, robots, cyber en e-commerce

We zouden hier heel hoogdravende woorden kunnen gebruiken als dat wij “al heel vroeg het belang inzagen van de digitale revolutie die begin jaren ‘80 van vorige eeuw begon, maar eerlijk gezegd…… hebben we gewoon geluk gehad!” Enkele startende (wat toen nog heette) computerbedrijven werden in de jaren ‘80 cliënt bij ons en groeiden tot enorme omvang en onze kennis van IT-recht en de IT-wereld groeide mee… en natuurlijk werden we gegrepen door de fascinerende mogelijkheden van eerst de PC en later internet en nu AI, blockchain en robots (in alle vormen).

Inmiddels is het moeilijk aan te geven wat nu oorzaak en wat nu gevolg is, bijvoorbeeld nu ook weer ons grote aantal succesvolle bedrijven in e-commerce en platforms. Wellicht spreken we hun taal en kennen we hun wereld en de zaken waar zowel start-ups, scale-ups als grotere bedrijven tegenaan lopen. Misschien is het ook onze overlappende kennis en ervaring op andere relevante gebieden zoals op het gebied van financieel recht(fin, tech en fin-tech) en ondernemingsrecht.

Bewust zoeken we nieuwe ontwikkelingen op en waren als een van de eersten actief op de Smart Service Campus in Heerlen en op Strijp S in Eindhoven.

Ook hebben we ons inmiddels kunnen specialiseren in crisismanagement na grote privacy problemen en computerhacks.

Inmiddels is dat alles zo breed en groot geworden, dat we er ons niet voor schamen dat niet allemaal te beheersen en welbewust samenwerkingen aangaan met meerdere specialisten. Bijvoorbeeld het noodzakelijk kwaad van privacy plannen en privacy reglementen voor bedrijven, laten we graag aan anderen ter uitvoering over, waarbij onze rol is om aan te geven waar het de ondernemers om gaat en ervoor te waken dat privacy fetisjisten te ver doordraven. U hoort het al: wij zijn geen fan van privacy regels en de enorm hinderlijke wijze waarop die voor ondernemers doorwerken in hun praktijk (maar we moeten er allemaal wel wat mee!).

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers is al sinds de jaren ‘50 een begrip in Limburg. Als advocatenkantoor in Heerlen hebben wij ons door de jaren heen gespecialiseerd in de MKB ondernemer en de diverse rechtsgebieden waarmee hij te maken kan krijgen. Onze specialismen hebben dan ook betrekking op de kern van de onderneming: faillissementen, bedrijfssaneringen en bedrijfsovernames, maar ook arbeid, vastgoed en IT. Daarnaast zijn wij sterk vertegenwoordigd binnen het familierecht en de commerciële paardenbranche.

AdvocatenGroep Lückers richt zich op het leveren van waardevolle dienstverleningen aan haar cliënten. We zijn proactief en regisseren uw juridisch traject van A tot Z. Wij denken altijd vanuit de ondernemer.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Heeft u te maken met een juridisch geschil en bent u op zoek naar advies of ondersteuning? Wij bespreken het graag met u. Klik eens door onze rechtsgebieden of stuur ons direct een bericht. Onze specialisten staan voor u klaar.