Skip to main content

Ons verhaal

SINDS 1953

Najaar 1953 startte mr. Jules Lückers op een bovenverdieping aan de Heerlense Honingmannstraat een advocatenkantoor. Waar alles om de kolenmijnen draaide, richtte hij zich op de bouw; een gouden keuze, bleek al gauw.

In 1961 kwam zijn echtgenote mr. Ton Lückers-Bergmans als een van de allereerste vrouwelijke advocaten in Limburg het kantoor versterken. Een tijdlang combineerde zij dat met het lidmaatschap van de Tweede Kamer. Hun zoon mr. Charles Lückers zet vandaag de dag het kantoor succesvol voort, in samenwerking met drie zeer ervaren advocaten en een hoogwaardig administratief apparaat.

Het eerste zakrekenmachientje op het kantoor in de jaren zestig kostte 600 gulden en kon optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen: fantastisch! Het eerste dicteerapparaat. Het eerste kopieerapparaat: cliënten kregen al dezelfde dag een kopie gestuurd! Nieuwe wonderen in de jaren tachtig: Minitel, Viditel Videotext, Telepoints en 2-wegkabel: wie kent ze nog? De jaren negentig met internet en mobiel bellen. De opkomst van e-commerce. En nu: blockchain, smart contracts, AI, IOT en data.

ANNO NU

Dat we al ruim 65 jaar voorop lopen in het inzetten van nieuwe technieken voor onze klanten, hebben we vooral aan die klanten zelf te danken en door ons goed in hen te verplaatsen. Al in de jaren vijftig richtten we ons op de bouw en techniek, toen de meest innovatieve bedrijfstakken. Later is daar IT, communicatie en e-commerce bij gekomen en wat daar nu allemaal uit groeit.

Zoals we ons ook bezighouden met innovatieve bedrijfsstructuren en een modern samenspel tussen professionals, kapitaalverschaffers en management. We liepen voorop in onze kritiek op banken en het werken met nieuwe financieringsvormen als crowdfunding en nu cryptocurrencies.

Dit is gelukt, doordat wij al vroeg uit onze ivoren advocatentoren zijn geklommen en vanuit onze klant zijn gaan denken. We hebben onze organisatie volledig ingericht rondom onze klant, niet meer rondom het voeren van procedures. Door klein te blijven, kunnen onze specialisten excelleren op hun vakgebied, volledig in belang van de klant.
Onze focus ligt op ondernemers en alle facetten van het ondernemerschap. We hebben een startup van de keukentafel zien groeien naar 1100 medewerkers.

Daarom zijn we graag actief tussen startende en groeiende ondernemingen, zoals op Strijp-S in Eindhoven en op de Smart Service Campus in Heerlen. Hier ontzorgen wij ondernemers op juridisch vlak. Niet het doekje voor het bloeden aanreiken, maar een strategische sparringpartner zijn voor onze ondernemende klanten. Heldere advisering in duidelijke taal van contract tot cash.