Skip to main content

Onderhandelen

Juridisch advies voor de ondernemer

Wij zijn een sterke voorstander van de Harvard-methode van onderhandelen: hard op de inhoud en (als het kan) zacht op de persoon. Onderdeel daarvan is ook dat we altijd streven naar een win-winsituatie en ons realiseren dat emoties soms te negatief zijn. Anderzijds zijn er tegenpartijen die eerst op hun plaats gezet moeten worden.

Veel draait bij ons om het begrip speelveld: zoals ijshockeyers aan forechecking doen, proberen wij het speelveld voor onze cliënt zo groot mogelijk te houden en dat van de tegenpartij zo klein mogelijk.

Ook daarin komt weer terug, dat feiten en argumenten veel belangrijker zijn dan emoties en daar ligt bij ons dan ook altijd het uitgangspunt. Kennis van feiten, de tegenpartij en eigen cliënt, bedrijfseconomische en financiële achtergronden van allen, zijn voor ons minimaal even belangrijk als de juridische positie.

Het recht is altijd slechts een middel, nooit het doel! We denken daarom in belangen en veel minder in juridische termen en liefst al helemaal niet aan procedures. Bij onderhandelen gaat het om stuk psychologie, inschatting van de gedachten, werkwijze en belangen van de andere partij en altijd gaat het om het groter geheel en het grotere doel om er optimaal uit te komen en geschillen te vermijden.

Ook hier weer gaat onze filosofie op, dat het uiteindelijk altijd om de belangen van de cliënt gaat en niet om emoties of juridisch gedoe.

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers startte in de jaren ‘50 als advocaat in Heerlen en is in de decennia die daarop volgden uitgegroeid tot een begrip in Limburg. Als kantoor hebben wij ons gespecialiseerd in de MKB ondernemer en de daarbij horende rechtsgebieden. Daarnaast zijn we sterk vertegenwoordigd binnen het familierecht en de commerciële paardenbranche.

Bij AdvocatenGroep Lückers staat u als cliënt centraal. Wij doen er dan ook alles aan om u zo goed en compleet mogelijk te ontzien met onze dienstverlening. Dankzij onze achtergrond weten we hoe ondernemers denken. We zijn dan ook proactief en nemen de regie over uw juridische traject van A tot Z in handen.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Heeft u te maken met een juridisch geschil en bent u op zoek naar advies of ondersteuning? Wij bespreken het graag met u. Klik eens door onze rechtsgebieden of stuur ons direct een bericht. Onze specialisten staan voor u klaar.