Skip to main content

ArbeidsAdvocaten Lückers

Arbeid en ontslag

Arbeidsrecht gaat over de rechten en plichten van werkgevers en werknemers. Elk bedrijf krijgt te maken met arbeidsrecht: van arbeidsovereenkomst t/m arbeidsconflict. Omdat ondernemers vooral in ontslagprocedures al bij voorbaat op achterstand staan, is een gespecialiseerd arbeidsrecht kantoor voor ondernemers een must. Vooral het uitleggen van bedrijfseconomische omstandigheden en bedrijfseconomische noodzaak kan slechts gebeuren door advocaten die als ondernemer kunnen denken. Het raadplegen van een willekeurige arbeidsrecht advocaat is vaak onvoldoende.

Elke advocaat arbeidsrecht werkt bij Lückers in Heerlen en Roermond samen met de ondernemingsadvocaten van Lückers BedrijfsAdvocaten. Voor collectieve ontslagen, bedrijfssaneringen en zelfs faillissementen kan de arbeidsrecht advocaat bij Lückers een deur verder terecht bij een collega.

Hoe kunnen de specialisten van ArbeidsAdvocaten Lückers u bijstaan?

Het arbeidsrecht team van Lückers Advocaten in Heerlen en Roermond bestaat uit specialisten die zich kunnen beroepen op een jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, als zelfstandig ondernemer en/of als mediator. Dankzij deze ervaring zijn we in staat om oplossingen en gevaren vooraf goed te beoordelen. Daarnaast zoeken we waar mogelijk naar conflictoplossingen waarbij procederen niet nodig is.

Dankzij hun kennis en kunde staan onze arbeidsrechtspecialisten u onder ander bij in:

 • Ontslagzaken, als gronden voor ontslag, ontslag op staande voet of ontslag tijdens ziekte
 • Arbeidsconflicten
 • Zaken rondom zieke medewerkers, als: doorbetaling loon bij ziekte, verlof tijdens ziekte
 • Het ontbinden van arbeidsovereenkomsten (door de kantonrechter)
 • Het beëindigen van arbeidsovereenkomsten (met wederzijds goedvinden)
 • Het opstellen van arbeidsovereenkomsten
 • Concurrentiebedingen, relatiebedingen en ronselbedingen
 • Het opstellen van arbeidsvoorwaarden
 • Vaststellingsovereenkomsten
 • Transitievergoedingen en billijke vergoedingen
 • Het oprichten van een ondernemingsraad (OR)
 • Paulianeus handelen
 • Privacy, Arbo en letsel
 • Mediation en arbeidsmediation
 • De wetswijzigingen van 1 augustus 2022
 • Enz…

Diverse rechtgebieden onder één dak

AdvocatenGroep Lückers beschikt naast een gespecialiseerd arbeidsrecht-team ook over gespecialiseerde teams op het gebied van familierecht, vastgoed, hippisch recht en het ondernemingsrecht. Dankzij deze verscheidenheid aan specialismen kunnen onze advocaten altijd leunen op de expertise van collega’s. Wanneer bij een arbeidsrecht zaak bijvoorbeeld ook het familierecht komt kijken, is het gewenst om hier een familierecht specialist bij te betrekken.

Onze arbeidsrecht advocaten in Heerlen en Roermond kunnen onze cliënten dankzij deze aanpak een meerwaarde bieden die verder reikt dan enkel adviezen en oplossingen voor arbeidsgeschillen. Zo staan wij dus ook klaar voor ondernemers die bijvoorbeeld te maken hebben met een conflict in de privésfeer.

Uw arbeidsrecht specialisten

Ons arbeidsrechtteam wordt geleid door de ervaren advocate Manon Bäumler, die tevens mediator is. Intern wordt ze gesteund door de cliënt managers Hanneke Otten-Hermans en Christianne Derwort.

Even belangrijk echter de steun van de als zelfstandige specialisten door ons veel geraadpleegde externe partners Wim Franssen (ex Hoofd Ontslagzaken Arbeidsbureau) en Hans Sterk (jurist, psycholoog en mediator).

Kortom, genoeg ervaring op het gebied van arbeidsgeschillen, ontslagzaken, ontslag en ziekte, arbeidsreglementen en OR!

Advocaat/ mediator

Manon Baumler

Manon Bäumler heeft 12 jaar ervaring als advocaat en mediator.

Die deed zij eerst op binnen het familierecht (van echtscheiding tot en met alimentatie e.d.). Daar leerde zij  niet alleen te procederen, maar ook om te gaan met emoties en complexe relaties. Die ervaringen komen goed van pas in haar huidige specialisatie arbeidsrecht, waarin zij specifiek werkgevers adviseert en bijstaat in procedures. Zij maakt voor werkgevers ook dankbaar gebruik van de kennis die aanwezig is bij BedrijfsAdvocaten Lückers. Manon is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd op beide hiervoor genoemde rechtsgebieden. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

U kunt contact opnemen met Manon via haar cliëntmanager Hanneke (hanneke@luckers.nl) of via 045-5713000.

Cliëntmanager

Hanneke Otten-Hermans

Bij Bell College afgestudeerd in 1989 als juridisch directiesecretaresse en vanaf de schoolbanken werkzaam geweest bij eerst een computerbedrijf, maar al snel in de advocatuur. Vanaf 1989 op drie verschillende kantoren waaronder Lückers Advocaten tot medio 2006. Na geruime tijd thuis te zijn geweest voor het gezin in 2019 weer begonnen als juridisch secretaresse bij Cogens Advocaten. Vanaf januari 2021 weer op het Tempsplein, werkzaam waar het allemaal is begonnen.

Heeft u te maken met een arbeidsgeschil en bent u op zoek naar een geschikte advocaat?

Maak kennis met onze specialisten

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers is al bijna 70 jaar een begrip in Limburg. Vanuit ons kantoor in Heerlen en Roermond hebben wij ons door de jaren heen gespecialiseerd in het MKB en de juridische gebieden waar een MKB ondernemer mee te maken krijgt. Onze specialismen hebben betrekking op de kern van de onderneming: faillissementen, bedrijfssaneringen en bedrijfsovernames, maar ook arbeid, vastgoed en IT. Ook op het gebied van het familierecht beschikken wij over een ondersteunend team. Daarnaast zijn wij heel sterk vertegenwoordigd in de commerciële paardenbranche.

AdvocatenGroep Lückers richt zich op het leveren van waardevolle dienstverleningen aan haar cliënten. We zijn proactief en regisseren uw juridisch traject van A tot Z. Wij denken altijd vanuit de ondernemer.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Heeft u te maken met een probleem op het gebied van arbeidsrecht, een arbeidsgeschil of een ontslagzaak en bent u op zoek naar juridische ondersteuning? Wij bespreken het graag met u. Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op voor uw arbeidsadvocaat.