Skip to main content

Arbeidsrecht Advocaten in Heerlen

ArbeidsAdvocaten Lückers

Ieder bedrijf krijgt te maken met het arbeidsrecht. Of het nu gaat om een arbeidsconflict of het afsluiten van een nieuwe arbeidsovereenkomt: in het arbeidsrecht zijn alle rechten en plichten van medewerkers vastgelegd. Omdat de werknemer vaak beschermd wordt door wetten, sta je als ondernemer baak al op achterstand als het tot een procedure komt. Om ervoor te zorgen dat deze achterstand omgebogen wordt in een voorsprong heeft u een gespecialiseerd arbeidsrecht kantoor nodig. De arbeidsrecht advocaten van AdvocatenGroep Lückers in Heerlen staan voor u klaar.

Elke advocaat arbeidsrecht werkt bij Lückers in Heerlen en Roermond samen met de ondernemingsadvocaten van Lückers BedrijfsAdvocaten. Voor collectieve ontslagen, bedrijfssaneringen en zelfs faillissementen kan de arbeidsrecht advocaat bij Lückers een deur verder terecht bij een collega.

Hoe kunnen onze arbeidsrecht advocaten u in Heerlen bijstaan?

Het arbeidsrecht team van Lückers Advocaten werkt vanuit Heerlen en Roermond. Het team bestaat uit diverse specialisten die op basis van hun jarenlange ervaring binnen de wereld van het arbeidsrecht uw zaak in goede banen kunnen leiden. Wij zijn in staat om gevaren tijdelijk te herkennen en mogelijke oplossingen grondig te beoordelen. Doordat ons team daarnaast bestaat uit enkele mediators kunnen wij ook bemiddelend optreden tijdens een conflict. We zoeken altijd naar conflictoplossingen die procederen overbodig maken.

Dankzij hun kennis en kunde kunnen onze arbeidsrechtspecialisten u onder ander bijstaan in:

 • Ontslagzaken, als gronden voor ontslag, ontslag op staande voet of ontslag tijdens ziekte
 • Arbeidsconflicten
 • Zaken rondom zieke medewerkers, als: doorbetaling loon bij ziekte, verlof tijdens ziekte
 • Het ontbinden van arbeidsovereenkomsten (door de kantonrechter)
 • Het beëindigen van arbeidsovereenkomsten (met wederzijds goedvinden)
 • Het opstellen van arbeidsovereenkomsten
 • Concurrentiebedingen, relatiebedingen en ronselbedingen
 • Het opstellen van arbeidsvoorwaarden
 • Vaststellingsovereenkomsten
 • Transitievergoedingen en billijke vergoedingen
 • Het oprichten van een ondernemingsraad (OR)
 • Paulianeus handelen
 • Privacy, Arbo en letsel
 • Mediation en arbeidsmediation
 • De wetswijzigingen van 1 augustus 2022
 • Enz…

Diverse rechtsgebieden onder één dak

In de praktijk van AdvocatenGroep Lückers in Heerlen vindt u niet alleen een gespecialiseerd arbeidsrecht-team. We beschikken ook over diverse andere teams die zich onder andere gespecialiseerd hebben in het familierecht, vastgoed hippisch recht en nog meer. Komt bij uw arbeidsrecht-gerelateerde zaak ook een ander rechtsgebied kijken? Dan schakelen we een van onze specialisten binnen dat betreffende gebied in.

Dankzij deze multidisciplinaire aanpak kunnen wij onze cliënten in Heerlen een dienst aanbieden die verder reikt dan enkel het oplossen van geschillen en conflicten. We lossen problemen op en leggen samen een fundering waarmee we conflicten in de toekomst kunnen voorkomen. Dit doen we zowel voor de ondernemer en zijn bedrijf, als voor de ondernemer en zijn privésfeer.

Uw arbeidsrecht specialisten

Het arbeidsrecht-team van AdvocatenGroep Lückers bestaat uit Hans Sterk (jurist, psycholoog & mediator), Wim Franssen (ex-hoofd ontslagzaken bij het UWV) en Manon Bäumler (advocaat & mediator).

Zij worden bijgestaan door cliëntmanager Hanneke Otten-Hermans.

We kunnen ons beroepen op een zeer ervaren team dat collectief tientallen jaren ervaring en specialistische kennis op het gebied van arbeidsgeschillen en ontslagzaken opgedaan heeft.

Advocaat/ mediator

Manon Baumler

Manon Bäumler heeft 12 jaar ervaring als advocaat en mediator.

Die deed zij eerst op binnen het familierecht (van echtscheiding tot en met alimentatie e.d.). Daar leerde zij  niet alleen te procederen, maar ook om te gaan met emoties en complexe relaties. Die ervaringen komen goed van pas in haar huidige specialisatie arbeidsrecht, waarin zij specifiek werkgevers adviseert en bijstaat in procedures. Zij maakt voor werkgevers ook dankbaar gebruik van de kennis die aanwezig is bij BedrijfsAdvocaten Lückers. Manon is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd op beide hiervoor genoemde rechtsgebieden. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

U kunt contact opnemen met Manon via haar cliëntmanager Hanneke (hanneke@luckers.nl) of via 045-5713000.

Cliëntmanager

Hanneke Otten-Hermans

Bij Bell College afgestudeerd in 1989 als juridisch directiesecretaresse en vanaf de schoolbanken werkzaam geweest bij eerst een computerbedrijf, maar al snel in de advocatuur. Vanaf 1989 op drie verschillende kantoren waaronder Lückers Advocaten tot medio 2006. Na geruime tijd thuis te zijn geweest voor het gezin in 2019 weer begonnen als juridisch secretaresse bij Cogens Advocaten. Vanaf januari 2021 weer op het Tempsplein, werkzaam waar het allemaal is begonnen.

Heeft u te maken met een arbeidsgeschil en bent u op zoek naar een geschikte arbeidsrecht advocaat in Heerlen?

Maak kennis met onze specialisten

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers is al bijna 70 jaar een begrip in Limburg. Vanuit ons kantoor in Heerlen en Roermond hebben wij ons door de jaren heen gespecialiseerd in het MKB en de juridische gebieden waar een MKB ondernemer mee te maken krijgt. Onze specialismen hebben betrekking op de kern van de onderneming: faillissementen, bedrijfssaneringen en bedrijfsovernames, maar ook arbeid, vastgoed en IT. Ook op het gebied van het familierecht beschikken wij over een ondersteunend team. Daarnaast zijn wij heel sterk vertegenwoordigd in de commerciële paardenbranche.

AdvocatenGroep Lückers richt zich op het leveren van waardevolle dienstverleningen aan haar cliënten. We zijn proactief en regisseren uw juridisch traject van A tot Z. Wij denken altijd vanuit de ondernemer.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Heeft u te maken met een probleem op het gebied van arbeidsrecht, een arbeidsgeschil of een ontslagzaak en bent u op zoek naar juridische ondersteuning? Wij bespreken het graag met u. Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op voor uw arbeidsadvocaat.