Skip to main content

Hippisch Recht

Voor de ruiter en de hippisch ondernemer

Hoewel in de volksmond de benaming “Hippisch Recht” regelmatig terugkomt, wordt dit recht in geen enkel wetboek als zodanig beschreven. Door de groei van de paardensport en de toename aan regels die met deze groei gepaard gaat, is er tegenwoordig echter zo’n netwerk van wetten en regels ontstaan, dat de verzamelnaam zeker niet misstaat.

Inmiddels is het netwerk rondom het hippisch recht zodanig dichtgegroeid, dat het voor de ruiter of hippisch ondernemer haast onmogelijk geworden is om zelfstandig een weg door dit bos te vinden. Onze hippisch advocaten zijn zeer ervaren met het hippisch recht en hebben een stevige achtergrond in de paardenwereld. Ze hebben menig ruiter naar volledige tevredenheid bijgestaan en gaan graag voor u aan de slag.

Het hippisch team van Lückers bestaat uit paardenliefhebbers die zich vanuit diverse rechtsgebieden gespecialiseerd hebben in de diverse kwesties waarmee een hippisch ondernemer of ruiter te maken kan krijgen. Zij zetten hun expertise graag in voor mede-liefhebbers en staan altijd voor u klaar.

Hoe kunnen de hippisch advocaten van AdvocatenGroep Lückers u bijstaan?

Nederland kent een krachtig ontwikkelde paardenbranche waarin vele liefhebbers van paarden dagelijks te maken krijgen met kwesties rondom het hippisch recht. Dit recht omvat specifieke takken uit de “grote” rechtsgebieden als het familierecht, arbeidsrecht, enz… In deze rechtsgebieden bieden wij met BedrijfsAdvocaten Lückers, ArbeidsAdvocaten Lückers, VastgoedAdvocaten Lückers en zelfs FamilieAdvocaten Lückers specialistische kennis, uitgeoefend door advocaten en ondersteuners die zelf weten hoe de branche en de daarin werkzame mensen denken en doen.

Onze specialisten zijn thuis in de paardenwereld en kunnen u begeleiden zonder dat u ze hoeft uit te leggen welke doping reglementen er zijn of moet bijpraten over medische kwalen die bij paarden voorkomen. Zij lopen stuk voor stuk al meerdere jaren rond in de paardenwereld en zetten hun juridische vaardigheden graag in voor het verbeteren van de paardenwereld.

De hippisch recht advocaten van Lückers kunnen u onder andere bijstaan in de volgende kwesties:

 • Juridische ondersteuning bij de (ver)koop van paarden
 • Verborgen gebreken bij de aanschaf van een paard
 • Aansprakelijkheidskwesties bij door paarden aangebrachte schade
 • Medische fouten 
 • Contracten rondom de huisvesting en organisatie van bedrijven in de paardenbranche
 • Arbeidscontracten in de paardenbranche
 • Geschillen ontstaan uit training, stalling of transport
 • Enz…

Het hippisch recht doorkruist diverse rechtsgebieden, waardoor het kan dat u de kwestie waar u mee te maken heeft niet in het bovenstaande overzicht terugziet. De kans is echter groot dat wij u wel degelijk kunnen helpen, dus schroom niet om uw kwestie met ons te delen. Wij zetten ons altijd in om de voor u meest gunstige uitkomst te realiseren.

Diverse specialismen onder één dak

Naast dat AdvocatenGroep Lückers beschikt over een gespecialiseerd hippisch recht team, zijn we sterk vertegenwoordigd in de wereld van het MKB. Onze medewerkers zijn dan ook gespecialiseerd is in de voornaamste rechtsgebieden waarmee een MKB ondernemer in aanraking komt. Deze expertises lopen uiteen van ontslagzaken tot conflicten rondom contracten en van faillissementen tot het familierecht. We staan ondernemers zowel zakelijk als privé en hobbymatig bij. Dankzij onze brede benadering van uw materie verliezen wij bovendien zowel uw professionele belangen als privé belangen niet uit het oog.

Om tot het beste resultaat te komen werken onze specialisten voor iedere zaak nauw samen. Ook op uw hippisch geschil zal daarom vanuit meerdere expertises een blik geworpen worden

Uw hippisch recht specialisten

Moet er geprocedeerd worden dan kan dat via paardenliefhebster én advocate mr. Maxime Lukassen, vooral ook gespecialiseerd in incasso’s en vastgoed. Voor bedrijfsopvolging, bedrijfsovername, bedrijfssaneringen en (doorstart door) faillissementen binnen de hippische wereld kunt u beschikken over mr. Charles Lückers, die als tienjarige al niet weg te slaan was op de toen fameuze manege De Rousch en uit een echte paardenfamilie komt.

Het team wordt ondersteund door de ervaren cliëntmanager Nicole Loock.

Advocaat

Maxime Lukassen

Maxime Lukassen studeerde niet alleen Nederlands maar ook Fiscaal recht. Zij deed ook ervaring op in de belastingadviespraktijk. Maxime voert een algemene praktijk, met name gericht op vastgoed en de hippische sector en dat vooral voor ondernemers. Denk daarbij aan: incasso’s, koop, huur, erfdienstbaarheden, appartementsrechten, verborgen gebreken, non-conformiteit e.d. Ieder mens is anders en Maxime is en blijft vooral mensgericht, ook al heeft zij een voorliefde voor alles wat speelt bij zowel onroerend goed als paarden. U kunt contact opnemen met Maxime Lukassen via cliëntmanager Michelle.

Advocaat

Charles Lückers

Fin, tech en fin-tech advocaat, puur voor ondernemers.

Fin: faillissementen, bedrijfssaneringen, problemen met banken, financieringen, investeringen, overnames en zaken op aandeelhouders- en maatschapsvlak (dus ook VOF). Tech: data, blockchain, AI, IOT, platforms, e-commerce, 3D en robotisering. Fin-tech: digitaal betalingsverkeer en cryptozaken.

Charles Lückers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Financieel recht (waaronder bankrecht)
 • ICT-recht
 • Insolventie (waaronder faillissement en surseance van betaling)
 • Ondernemingsrecht (waaronder agentuur en distributie, bestuurdersaansprakelijkheid, fusies en overnames, vennootschappen)

Op grond van deze registratie is Charles verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. U kunt contact opnemen met Charles Lückers via client manager Christianne.

Financieel medewerker

Nicole Loock

Na een carrière die mij tot zelfstandig leidinggevende bracht in de retail, kreeg ik bij Luckers BedrijfsAdvocaten en AdvoCasso de kans om door te groeien naar cliëntmanager en mag ik me daarbij vooral bezighouden met financieel administratieve processen. Ik vind het geweldig om daarbij oude kennis en ervaring in vooral de klantbejegening te introduceren binnen de advocaten- en de incassowereld. Bij Lückers gebeurt dat.

Heeft u te maken met een hippisch geschil en bent u op zoek naar een geschikte advocaat?

Maak kennis met onze specialisten

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers is al sinds de jaren ‘50 een begrip in Limburg. Vanuit ons advocatenkantoor in Heerlen hebben wij ons door de jaren heen gespecialiseerd in de MKB ondernemer en de diverse rechtsgebieden waarmee hij zowel zakelijk als privé te maken kan krijgen. Onze specialismen hebben dan ook betrekking op de kern van de onderneming: faillissementen, bedrijfssaneringen en bedrijfsovernames, maar ook op het familierecht en de commerciële paardenbranche. Tegenwoordig zijn onze specialisten daarnaast te vinden in Heerlen en Roermond.

AdvocatenGroep Lückers bewijst keer op keer haar waarde door proactief op te treden en samen met u als ondernemer uw juridisch fundament zo stevig mogelijk te maken. Wij regisseren uw juridisch traject van A tot Z en denken altijd vanuit de geest van de ondernemer.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Heeft u te maken met een hippisch geschil of bent u op zoek naar juridische ondersteuning bij het afsluiten van een koopcontract? Wij bespreken het graag met u. Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op voor uw hippisch recht advocaat.