Skip to main content

IT Recht Advocaten

In de digitale wereld komt alles samen

Of je het nu IT Recht of ICT Recht noemt: Wij stammen nog uit de tijd dat het simpelweg computerrecht heette. Zelfs nog voor de tijd dat we onderscheid maakten in softwarerecht en hardware recht, laat staan dat we dachten aan communicatierecht; internet kwam pas later. We waren er gewoon heel vroeg bij! En we zijn het blijven volgen tot en met nu blockchain, AI, en robotisering. In het begin hebben we gewoon geluk gehad dat enkele startups fors groeiden en we steeds meer kennis en ervaring konden opdoen in het IT-recht. Vervolgens was het een kwestie van blijven investeren in de kennis en voorop lopen in verenigingen als een eerste de Vereniging voor Informatica en Recht en nu onlangs de eerste vereniging voor AI en Robotrecht: van je collega’s kun je ook veel leren.

Veel leerden we ook van een eigen smartcontract-project, met te trage blockchain en nog niet ver genoeg ontwikkelde AI: van eigen mislukkingen leer je nog het meest, ook als AI- en blockchainadvocaat.
In de afgelopen jaren is cybersecurity erbij gekomen, zowel preventief adviserend persoonsgegevensbescherming, als oplossend en zelfs als crisismanager na een grote computer hack en datalek.
Privacy Recht is ronduit niet ons ding, want het Toezicht op de Privacy werkt vooral verstorend voor ondernemers en onze economie. Er wordt ook veel te veel onzin verkocht in de trant van ‘dat mag niet van de privacywet’. Wij vinden dat economische belangen en al het andere in het leven zeker zo zwaar weegt als privacy en zoeken daar dan ook altijd een weg voor.

Vanuit ons specialisme financieel recht zijn we heel geïnteresseerd in zaken als digitaal geld en decentrale financiering (DeFi) en alles rondom cryptocurrency, bitcoin, etherium en andere cryptocurrency’s, ook al zijn wij heel alert op alle flauwekul en misbruik van vertrouwen in die wereld!
Gelet op het specialisme ondernemingsrecht zijn we actief met platformbedrijven en e-commerce: van webshops tot en met digitale dienstverlening. Daarin loopt de wet en rechtspraak continu achter de innovaties aan en dat maakt het hele IT recht juist zo interessant en zeker het functioneren als IT Recht advocaten.
Kortom, IT recht, ITC recht of gewoon computerrecht, het is zo breed dat ons de benaming niet uit maakt, laten we het maar simpel op IT recht advocaten houden, wij weten wat we doen!

Uw IT-Recht specialisten

Het IT Recht is voor ons niet alleen een verzameling van rechtsgebieden; het is een persoonlijk interesseveld waar onze specialisten zich niet alleen zakelijk gezien, maar ook privé in verdiepen.

De voorloper in ons IT Recht team is mr. Charles Lückers, die zich al sinds de jaren ‘80 verdiept in de laatste digitale ontwikkelingen en is lid van de Specialisatievereniging voor informatica en recht, alsook van de Specialisatievereniging voor AI en Robotrecht. Vanuit zijn achtergrond in het financieel recht is hij daarnaast bijzonder geïnteresseerd in digitale valuta en blockchain. Naast Charles maakt ook Jeroen Hollewijn deel uit van het IT Recht team van Lückers. Jeroen heeft binnen de bank en accountancy zijn eigen specifieke ervaring op gedaan in de IT-wereld. Samen zitten ze ook in een heel specifieke robotstartup. Samen worden zij bijgestaan door cliëntmanager Christianne Derwort. Bij AdvocatenGroep Lückers kunt u altijd een beroep doen op een ervaren en gespecialiseerd team.

Advocaat

Charles Lückers

Fin, tech en fin-tech advocaat, puur voor ondernemers.

Fin: faillissementen, bedrijfssaneringen, problemen met banken, financieringen, investeringen, overnames en zaken op aandeelhouders- en maatschapsvlak (dus ook VOF). Tech: data, blockchain, AI, IOT, platforms, e-commerce, 3D en robotisering. Fin-tech: digitaal betalingsverkeer en cryptozaken.

Charles Lückers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Financieel recht (waaronder bankrecht)
  • ICT-recht
  • Insolventie (waaronder faillissement en surseance van betaling)
  • Ondernemingsrecht (waaronder agentuur en distributie, bestuurdersaansprakelijkheid, fusies en overnames, vennootschappen)

Op grond van deze registratie is Charles verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. U kunt contact opnemen met Charles Lückers via client manager Christianne.

Financieel/ bancair expert

Jeroen Hollewijn

De afgelopen 15 jaar heb ik gewerkt bij verschillende grootbanken, een landelijke accountant en een subsidieadvieskantoor. Als adviseur heb ik altijd contact gehad met de ondernemer. Mijn opgedane kennis in de zakelijke dienstverlening zal ik nu gaan inzetten om de processen te digitaliseren en automatiseren waar nodig. Zodat deze nog beter aan sluiten op de wensen van onze klant. Zo werken we naar een klantmodel wat optimaal presteert.

Cliëntmanager

Christianne Derwort

In 2004 vers uit de schoolbanken bij Lückers BedrijfsAdvocaten begonnen, mag ik mij inmiddels de spil van het kantoor noemen. Ik mag mij helemaal op u als cliënt richten. In mijn dagelijkse werk mag ik de advocaten -hoe druk ze het ook hebben- telkens waar nodig op het belang van uw zaak wijzen. Hierdoor weet ik hoever de zaken staan en u kunt mij daar altijd rechtstreeks naar vragen.

Heeft u te maken met een IT-geschil en bent u op zoek naar een geschikte IT Recht advocaat?

Maak kennis met onze specialisten

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers is al sinds de jaren ‘50 een begrip in Limburg. Vanuit ons advocatenkantoor in Heerlen en Roermond hebben wij ons door de jaren heen gespecialiseerd in de MKB ondernemer en de rechtsgebieden waarmee een ondernemer in aanraking komt. Onze specialismen liggen in: faillissementen, bedrijfssaneringen en bedrijfsovernames, maar ook arbeid, vastgoed en IT. Ook binnen de commerciële paardenbranche zijn we sterk vertegenwoordigd. We zijn er op voorbereid dat alles wat gebeurt, ook elders zijn doorwerking kan hebben, tot en met familierecht en arbeidsrecht.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

AdvocatenGroep Lückers richt zich op het leveren van waarde aan ondernemers, ook waar die nog ontwikkeld moet worden en op onbekend terrein als AI, blockchain en robotica.