Skip to main content

ErfrechtAdvocaten Lückers

Overlijden, nalatenschap, erven en vermogen

Het erfrecht is iets waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Wanneer een familielid of andere dierbare overlijdt, komt er naast het rouwproces een hoop geregel kijken. Over het aanvaarden of afwikkelen van de nalatenschap kan onduidelijkheid of zelfs discussie ontstaan. Een probleem dat niet alleen juridisch of zakelijk van aard is, maar u tevens persoonlijk raakt. Het is dan ook raadzaam om in die gevallen een erfrecht advocaat in de arm te nemen.

Daarom heeft AdvocatenGroep Lückers naast de typisch op ondernemingen toegesneden specialismen ook een afdeling welke zich toelegt op het erfrecht. Beter gezegd: juist in het MKB en familiebedrijven kan een testament bepalend zijn voor de overlevingskansen van het bedrijf. Dat geldt ook voor de uitleg van wet en testament en de juiste toepassing daarvan.

Bent u op zoek naar een erfrecht advocaat in Limburg? Neem dan contact op met de specialisten van AdvocatenGroep Lückers. Onze erfrecht advocaten staan voor u klaar in Heerlen, Roermond en omstreken.

Op welke gebieden kan FamilieAdvocaten Lückers u bijstaan?

De erfrecht advocaten van AdvocatenGroep Lückers hebben ruimschoots ervaring kunnen opdoen in de wereld van het familierecht. Doordat we ons daarnaast gespecialiseerd hebben op het gebied van MKB-ondernemers, weten wij bovendien hoe we erfenissen voor en door ondernemers het beste kunnen behandelen.

Als de overledene geen testament heeft opgesteld wordt via de wet bepaald wie de erfgenamen zijn. Er is dan sprake van een wettelijke verdeling. Als er een testament is opgesteld en u bent benoemd als erfgenaam, dan heeft u een verklaring van erfrecht nodig om aanspraak te maken op het banktegoed, de levensverzekering, de verkoop van de woning, etc… U moet altijd kunnen aantonen dat u bevoegd bent.

Het erfrecht kan zeer complex zijn en bij het afhandelen van een erfenis komt veel kijken. Als u een dierbare bent verloren kan dit allemaal overweldigend zijn. Door een advocaat in arm te nemen hoeft u zich heel wat minder zorgen te maken over uw erfenis en het erfrecht. Bij AdvocatenGroep Lückers staan de ervaren erfrecht advocaten u bij om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft volgens het erfrecht.

Onze erfrecht advocaat kan u bijstaan met zaken die gaan over

  • (beneficiair) Aanvaarden of verwerpen erfenis
  • Verdeling nalatenschap
  • Afwikkelen testament
  • Legaat
  • Onterven / legitieme portie
  • Geschil over (afwikkeling) erfenis

De advocaat erfrecht en de advocaat vermogensrecht en ondernemingsrecht onder een dak

Vanuit het erfrecht zijn er dwarsverbanden naar rechtsgebieden die betrekking hebben op bijvoorbeeld vermogen, huisvesting en onderneming. Daarom werkt onze afdeling erfrecht nauw samen met onze andere specialisten.

Heeft u te maken met een erfrechtelijke kwestie en zoekt u juridische ondersteuning? Dankzij onze proactieve, multidisciplinaire aanpak verliezen wij geen enkel belang uit het oog.

Uw erfrecht advocaat

Het erfrecht-team van AdvocatenGroep Lückers bestaat uit advocaat Manon Baumler en cliëntmanager Hanneke Otten-Hermans.

Heeft u te maken met een erfrechtkwestie en bent u op zoek naar een geschikte advocaat?

Maak kennis met onze specialisten
Advocaat/ mediator

Manon Baumler

Manon Bäumler heeft 12 jaar ervaring als advocaat en mediator.

Die deed zij eerst op binnen het familierecht (van echtscheiding tot en met alimentatie e.d.). Daar leerde zij  niet alleen te procederen, maar ook om te gaan met emoties en complexe relaties. Die ervaringen komen goed van pas in haar huidige specialisatie arbeidsrecht, waarin zij specifiek werkgevers adviseert en bijstaat in procedures. Zij maakt voor werkgevers ook dankbaar gebruik van de kennis die aanwezig is bij BedrijfsAdvocaten Lückers. Manon is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd op beide hiervoor genoemde rechtsgebieden. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.U kunt contact opnemen met Manon via haar cliëntmanager Hanneke (hanneke@luckers.nl) of via 045-5713000.
Cliëntmanager

Hanneke Otten-Hermans

Bij Bell College afgestudeerd in 1989 als juridisch directiesecretaresse en vanaf de schoolbanken werkzaam geweest bij eerst een computerbedrijf, maar al snel in de advocatuur. Vanaf 1989 op drie verschillende kantoren waaronder Lückers Advocaten tot medio 2006. Na geruime tijd thuis te zijn geweest voor het gezin in 2019 weer begonnen als juridisch secretaresse bij Cogens Advocaten. Vanaf januari 2021 weer op het Tempsplein, werkzaam waar het allemaal is begonnen.

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers is al sinds 1953 een begrip in Heerlen en omstreken. Door de jaren heen hebben wij ons gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Dankzij een recente teamuitbreiding beschikken we nu ook over een team met gespecialiseerde familie- en erfrecht advocaten. We zijn daarnaast ook te vinden in Roermond.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Heeft u te maken met een erfrechtkwestie en bent u op zoek naar juridische ondersteuning? Wij bespreken het graag met u. Stuur ons een bericht of neem telefonisch contact met ons op.