De Paardenbranche

Limburg en paarden. Enige bescheidenheid is ons niet vreemd, maar Limburg (vooral midden en noord) is hard op weg om de nationale hotspot van de hippische wereld te worden. Nederland telt maar liefst ruim 500.000 ruiters en 450.000 paarden, met een zwaartepunt in Gelderland, Brabant en Limburg.

Na voetbal heeft de paardensport de meeste economische waarden van alle sectoren in de sport. Dat is niet zo gek, want naast de paardenhouderij (fokkerijen, handelsstallen, pensionstallen en maneges), zijn er tal van direct en indirect bij de paardenbranche betrokken ondernemers. Denk aan ruitersport-centra, rij instructeurs, hal- en stalbouwers, bodemaanleggers, voerbedrijven, hoefsmeden, dierenartsen, zadelmakers, omheiningbedrijven, trailer- en vrachtwagenleveranciers, kleding- en harnachementwinkels, mestbedrijven (champignonteelt) etc. etc. Dat alles goed voor ruim 2 miljard aan omzet per jaar. En Limburg pikt daarvan een stevig graantje mee.

Onze Paard & Recht advocaten en ondersteuners bieden vanuit onze kantoren te Heerlen en Roermond in samenhang met de andere specialismen van AdvocatenGroep Lückers een breed pallet aan juridische diensten voor de hippisch ondernemer. Al bijna 70 jaar ontzorgen wij onze klanten: van onderhandelen tot contracteren, van conflictoplossing (mediation) tot procederen, van fusie, overname tot bedrijfssanering en van debiteurenbeheer tot incasso. Zo bent u als ondernemer verzekert van een totaaloplossing en kunt u met een gerust hart doen wat u het liefste doet: ondernemen!

AdvocatenGroep Lückers richt zich op het leveren van waardevolle dienstverleningen aan haar cliënten. We zijn proactief en regisseren uw juridisch traject van A tot Z. Wij denken altijd vanuit de ondernemer. Alhoewel u bij onze kantoren te Heerlen en Roermond van harte welkom bent, komen wij graag naar u toe om de situatie te bekijken en samen met u te bespreken. De Paard & Recht advocaten spreken uw taal en kennen de specifieke cultuur van de hippisch wereld ondernemer en de paardensport beoefenaren. Dit is absoluut noodzakelijk voor een hippisch advocaat om zowel de hippisch ondernemer bij juridisch hippische kwesties goed te kunnen ontzorgen.

Ons team is op meerdere fronten zelf actief is in de paardensport; van KNHS-bestuurder tot wedstrijd- en recreatief ruiter. Mede daardoor kunnen wij ons heel goed verplaatsen in u als hippisch ondernemer, maar ook in de individuele sportbeoefenaar. Voor alles geldt een juiste kosten/baten afweging bij het inschakelen van een van onze hippisch specialisten. Daarbij begrijpen wij als geen ander dat emotie vaak een belangrijkere rol speelt dan geld. Het gaat tenslotte om uw paard(en) waarmee u een goede band heeft opgebouwd.

Onze Paard & Recht advocaten kunnen u behulpzaam zijn bij:

  • Fusie en bedrijfsovername
  • Opschaling en bedrijfssanering
  • Opstellen koop-, huur, lease- en bruikleenovereenkomsten
  • Begeleiding bij koop/verkoop van paarden
  • Aansprakelijkheid en schade(claims)
  • Verborgen gebreken bij paarden
  • Incasso en debiteurenbeheer
  • Arbeidskwesties met personeel
  • Faillissement en beslaglegging

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers is al sinds de jaren ‘50 een begrip in Limburg. Vanuit Heerlen hebben wij ons door de jaren heen gespecialiseerd in de MKB ondernemer en de diverse rechtsgebieden waarmee hij te maken kan krijgen. Onze specialismen hebben dan ook betrekking op de kern van de onderneming: faillissementen, bedrijfssaneringen en bedrijfsovernames, maar ook arbeid, vastgoed en IT. Daarnaast zijn wij sterk vertegenwoordigd binnen het familierecht en de commerciële paardenbranche.

AdvocatenGroep Lückers richt zich op het leveren van waardevolle dienstverleningen aan haar cliënten. We zijn proactief en regisseren uw juridisch traject van A tot Z. Wij denken altijd vanuit de ondernemer.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Heeft u te maken met een juridisch geschil en bent u op zoek naar advies of ondersteuning? Wij bespreken het graag met u. Klik eens door onze rechtsgebieden of stuur ons direct een bericht. Onze specialisten staan voor u klaar.