Skip to main content

De Paardenbranche

Limburg en paarden. Enige bescheidenheid is ons niet vreemd, maar Limburg (vooral midden en noord) is hard op weg om de nationale hotspot van de hippische wereld te worden. Nederland telt maar liefst ruim 500.000 ruiters en 450.000 paarden, met een zwaartepunt in Brabant en Limburg.

Na voetbal heeft de paardensport de meeste economische waarden van alle sectoren in de sport. Dat is niet zo gek, want naast de paardenhouderij (fokkerijen, handelsstallen, pensionstallen en maneges), zijn er tal van direct en indirect bij de paardenbranche betrokken ondernemers. Denk aan ruitersport-centra, rij instructeurs, hal- en stalbouwers, bodemaanleggers, voerbedrijven, hoefsmeden, dierenartsen, zadelmakers, omheiningbedrijven, trailer- en vrachtwagenleveranciers, kleding- en harnachementwinkels, mestbedrijven (champignonteelt) etc. etc. Dat alles goed voor ruim 2 miljard aan omzet per jaar. En Limburg pikt daarvan een stevig graantje mee.

Onze Paard & Recht advocaten zijn primair ondernemingsrecht advocaten, maar met een flink aantal dat helemaal thuis is in de paardenbranche. Dat is nu eenmaal een bijzondere wereld en als je er ervaring in hebt, dan geeft dat een flinke voorsprong. Vandaar dat wij een aparte sectie Paard & Recht hebben opgericht en vanaf 1 januari 2023 naast onze kantoren in Roermond en Heerlen ook een vestiging hebben geopend in Venray: Noord- en Midden Limburg vormen immers met Oost-Brabant het kloppend hart van de paardenbranche en paardensport.

AdvocatenGroep Lückers richt zich op het leveren van waardevolle dienstverleningen aan haar cliënten. We zijn proactief en regisseren uw juridisch traject van A tot Z. Wij denken altijd vanuit de ondernemer. Alhoewel u bij onze kantoren te Heerlen en Roermond van harte welkom bent, komen wij graag naar u toe om de situatie te bekijken en samen met u te bespreken. De Paard & Recht advocaten spreken uw taal en kennen de specifieke cultuur van de hippisch wereld ondernemer en de paardensport beoefenaren. Dit is absoluut noodzakelijk voor een hippisch advocaat om zowel de hippisch ondernemer bij juridisch hippische kwesties goed te kunnen ontzorgen.

Ons team is op meerdere fronten zelf actief is in de paardensport; van KNHS-bestuurder tot wedstrijd- en recreatief ruiter. Mede daardoor kunnen wij ons heel goed verplaatsen in u als hippisch ondernemer, maar ook in de individuele sportbeoefenaar. Voor alles geldt een juiste kosten/baten afweging bij het inschakelen van een van onze hippisch specialisten. Daarbij begrijpen wij als geen ander dat emotie vaak een belangrijkere rol speelt dan geld. Het gaat tenslotte om uw paard(en) waarmee u een goede band heeft opgebouwd.

Onze Paard & Recht advocaten kunnen u behulpzaam zijn bij:

  • Fusie en bedrijfsovername
  • Opschaling en bedrijfssanering
  • Opstellen koop-, huur, lease- en bruikleenovereenkomsten
  • Begeleiding bij koop/verkoop van paarden
  • Aansprakelijkheid en schade(claims)
  • Verborgen gebreken bij paarden
  • Incasso en debiteurenbeheer
  • Arbeidskwesties met personeel
  • Faillissement en beslaglegging

Over AdvocatenGroep Lückers

AdvocatenGroep Lückers is al sinds de jaren ‘50 een begrip in Limburg. Vanuit Heerlen hebben wij ons door de jaren heen gespecialiseerd in de MKB ondernemer en de diverse rechtsgebieden waarmee hij te maken kan krijgen. Onze specialismen hebben dan ook betrekking op de kern van de onderneming: faillissementen, bedrijfssaneringen en bedrijfsovernames, maar ook arbeid, vastgoed en IT. Daarnaast zijn wij sterk vertegenwoordigd binnen het familierecht en de commerciële paardenbranche.

AdvocatenGroep Lückers richt zich op het leveren van waardevolle dienstverleningen aan haar cliënten. We zijn proactief en regisseren uw juridisch traject van A tot Z. Wij denken altijd vanuit de ondernemer.

“Bij Lückers denken we niet vanuit een ivoren toren. Wij denken vanuit de cliënt.”

Heeft u te maken met een juridisch geschil en bent u op zoek naar advies of ondersteuning? Wij bespreken het graag met u. Klik eens door onze rechtsgebieden of stuur ons direct een bericht. Onze specialisten staan voor u klaar.