Skip to main content
Blog

Haegens Bouw, Cauberg-Huygens (en wie volgt…..)

Door 8 augustus 2013oktober 22nd, 2018No Comments

De faillissementen van de hierboven genoemde topbedrijven met een tientallen jaren oude historie, is telkens weer schrikken. Vooral vraaguitval werd als oorzaak genoemd. Daar hebben kleinere bedrijven last van, maar ook onze grootste bouwers. Heijmans Bouw moest vorige week extra miljoenen ophalen om de schuldenpositie te verlichten, BallastNedam zit al langer in zwaar weer, Volker Wessels (Jongen Bouw) heeft al flink moeten inkrimpen en Nederlands grootste bouwer de BAM, meldde vorige week ook de noodzaak tot sanering en ontslagen.

Het is mode om de crisis af te doen als een intern Nederlands probleem en vooral dat iedereen de hand op de knip houdt. Die grote bouwbedrijven zijn nu juist sterk internationaal actief en worden desondanks door de crisis zwaar getroffen. We merken dat bij Advocasso ook doordat de betalingstermijnen van die grote bouwers oplopen en vooral ook omdat men steeds moeilijker doet over ingediende facturen en zo probeert onder betalingen uit te komen en op zijn minst tijd te winnen. Dat legt een enorme financiële druk op hun onderaannemers en via hen vervolgens weer op de onderaannemers en leveranciers daarvan, tot aan de kleinste ZZP-er toe! Dáár ondervinden wij in de praktijk van bovenaf naar beneden een enorme financiële druk en dat wordt met de maand erger.

Voor de zoveelste maal roepen wij langs deze weg MKB Limburg en LWV op om de problemen niet te negeren en voor hun leden (vooral de kleinere!) op te komen en hun problemen niet af te doen als geklaag en gezeur!

Heerlen / Maastricht,

Advocasso

Esther Loffeld / Charles Lückers