Skip to main content
Blog

MKB Limburg: de media zijn het schuld!

Door 7 augustus 2013oktober 22nd, 2018No Comments

MKB Limburg heeft besloten dagelijks een tip te geven aan de Limburgse ondernemers en ging van start met de navolgende wijsheid:

“Sla alle negatieve publiciteit omtrent de crises in de wind en blijf je eigen ding doen, elke uiting naar buiten toe (sociale media) moet positief zijn. Als we dat met z’n alle blijven doen overschaduwen de negatieve uitingen in alle media! De media zorgt al meer dan genoeg voor negatieve publiciteit!”

Advocasso stelt daar zelf als eerste tip recht tegenover: sluit je ogen niet voor de werkelijkheid en geef anderen (zoals de media) niet de schuld van wat iedereen overal de hele dag kan zien. Houd liever wèl rekening met de crisis en ga geen schulden aan die je niet kunt betalen. Sterker nog: stop met een bedrijf wanneer dat verliesgevend is en er geen enkel zicht is op verbetering van het resultaat! Strooi jezelf geen zand in de ogen door te roze dromen. Dat is beter voor de ondernemer zelf, voor zijn concurrenten, voor zijn leveranciers en uiteindelijk voor de hele economie: liever vijf gezonde bedrijven die hun schulden kunnen betalen en waar je zeker zaken mee kunt doen, dan tien bedrijven die verlies maken.

Heerlen / Maastricht,

Advocasso

Esther Loffeld / Charles Lückers