Skip to main content
Blog

Waar gaan we op af: de voor- of achterpagina van de krant?

Door 22 oktober 2013oktober 22nd, 2018No Comments

Het is een al enkele maanden terugkomend fenomeen: op de voorpagina van de kranten schreeuwen allerlei hotemetoten ons toe hoe goed het met onze economie gaat en dat we uit de recessie en uit de huizencrisis zijn. Verderop in de krant, met name op de economische pagina, komen we dan berichten tegen als de laatste zeven dagen:

  • huizenprijzen derde kwartaal verder gedaald;
  • steeds meer huiseigenaren kunnen hun hypotheeklasten niet betalen;
  • het aantal incasso’s in zakelijke markt loopt op;

Op welk gedeelte van de krant gaat u uw zaken baseren?

Macro-economisch is die vraag makkelijk te beantwoorden: we moeten positief zijn en investeren, dat is voor ons gezamenlijk een stuk beter dan wanneer we de hand op de knip houden. Alleen: als je geen geld meer hebt en je klanten ook niet (en de klanten van jouw klanten ook niet) en de banken geven het ook niet, waar moet je dat geld voor investeringen dan vandaan halen? Laat staan het geld voor eventuele tegenvallers en het geld om de rest van de crisis uit te zitten??

Advocasso blijft dan ook tegen de trend in prediken, dat het belangrijkste voor elke ondernemer is dat hij over een jaar zijn schulden nog kan betalen. Daar valt aan toe te voegen: iedereen die er over een jaar nog is, heeft des te meer kans op succes. Wie voortijdig kopje onder is gegaan, niet.

Heerlen / Maastricht,

Advocasso

Esther Loffeld / Charles Lückers