Skip to main content
Blog

2014: Minder faillissementen

Door 31 december 2013oktober 22nd, 2018No Comments

Als wij u iets mogen toewensen, dan is het dat de terugloop in het aantal faillissementen in 2014 versterkt zal doorzetten! Zo te zien lag het toppunt in de zomer van 2013 en sindsdien daalt het aantal nieuwe faillissementen in Nederland. Voorts bespeuren wij een afname van het aantal grotere faillissementen; het zijn steeds meer kleinere horeca- en detailhandelszaken die failliet gaan (of buiten een faillissement om gesaneerd worden). Ook ZZP-ers in de bouw en transport blijven veelal buiten de statistieken, echter met daarom niet minder impact voor betrokkenen. Met andere woorden: veel stille armoe.

Vreemd eigenlijk dat er wel allerlei ondersteuning is voor starters (alhoewel door inkrimping van de Kamer van Koophandel ook al sterk op de tocht staand!), maar niet voor een fatsoenlijke bedrijfsbeëindiging. Wij durven de stelling aan, dat daar méér valt te halen dan het kost, niet alleen voor de onderneming in de problemen zelf, maar zeer zeker ook voor de crediteuren daarvan.

Esther Loffeld / Charles Lückers

Mr. Charles Lückers is advocaat, gespecialiseerd in financiële problemen bij bedrijven. Esther Loffeld is actief in de wereld van bedrijfsmatige incasso’s. Zij schrijven deze columns in Wij Limburg / Nederland op persoonlijke titel en zijn het onderling overigens zeker niet altijd eens. Zij houden zich aanbevolen voor commentaar en afwijkende meningen via info@advocasso.nl.