Skip to main content
Blog

2015, hoe komen we aan geld?

Door 18 december 2014oktober 22nd, 2018No Comments

Laten we gewoon eens meegaan in alle optimistische geluiden en er vanuit gaan dat onze economie gaat groeien. Daar zit dan noodzakelijkerwijs aan vast dat ook de geldhoeveelheid groeit, anders produceren we alleen maar méér goederen voor dezelfde totaalprijs en zijn we qua economische omvang nog niets opgeschoten (nog los van de gevolgen voor de winstmarges).

Waar zullen we het geld voor die groei vandaan moeten halen?

–      Zullen particulieren nog meer gaan sparen? En voor 1% of minder op de bankrekening zetten: dat lijkt niet erg waarschijnlijk.

–      Kunnen bedrijven nog meer in de kosten snijden ? Dat is al sterk gedaan de afgelopen jaren en er zijn grenzen aan elke vorm van tovenarij.

–      Gaat het rijk meer uitgeven? Nee, de lasten stijgen, de uitgaven dalen en de belastingdienst gaat sneller incasseren.

–      Gaan banken meer krediet verlenen? Nee, banken gaan nóg meer hun eigen balansen versterken.

Los van nog wat andere macro economische plussen en minnen, weten we als ondernemers één ding zeker: we zullen zelf voor het geld moeten zorgen. Het makkelijkste geld ligt gelukkig het dichtste bij: zorg dat er zo min mogelijk uit staat en houd de debiteurenstand zo laag mogelijk!

Laat dit namens Advocasso het goede voornemen voor 2015 zijn!

Charles Lückers,

Advocasso 

Charles Lückers schrijft voor Advocasso deze columns in Wij Limburg / Nederland. Advocasso is een incassobureau voor de zakelijke markt, met alle waarborgen en het kwaliteitsniveau van een gespecialiseerd advocatenkantoor, te weten: Lückers BedrijfsAdvocaten te Maastricht-Heerlen. Hij houdt zich aanbevolen voor commentaar en afwijkende meningen via info@advocasso.nl.