Skip to main content
Blog

Atradius begrijpt het niet…..

Door 11 september 2013oktober 22nd, 2018No Comments

Atradius zegt verbaasd te zijn dat slechts 2,2% van de Nederlandse MKB-bedrijven een kredietverzekering heeft afgesloten. Wij vinden dat niet zo verbazingwekkend en hoeven daartoe slechts terug te gaan naar het uitbreken van de huidige economische crisis: Atradius presteerde het toen om met een pennenstreek tienduizenden bedrijven uit de dekking te gooien. Dat was juist op een moment dat het MKB geen cent omzet kon missen. Het verstoorde ook veel vaste commerciële relaties en dwong bedrijven opeens naar vreemde en minder gunstige leveranciers te gaan zoeken.

Daarnaast zijn de regels van kredietverzekeraars erg star en knellend. Zo moet men alle omzet onder de dekking brengen. Ook mag men niet instemmen met een schuldsanering van een crediteur, ook al gaat die dan failliet en zou die anders nog tientallen jaren een goede commerciële relatie hebben kunnen betekenen. Enz.

Atradius probeert haar marktaandeel nu te vergroten door een wat soepelere polis op de markt te brengen, maar de zwaarste problemen blijven bestaan en er wordt geen enkele garantie gegeven dat de historie zich niet zal herhalen.

Wij zijn dus niet verbaasd!

Heerlen / Maastricht,

Advocasso

Esther Loffeld / Charles Lückers