Skip to main content
Blog

Debiteuren zelf bellen of uitbesteden

Door 7 juni 2013oktober 22nd, 2018No Comments

We hadden het er al over: klanten moeten bellen omdat ze facturen te lang laten openstaan, is zo’n typisch rotklusje dat je continu voor je uitschuift. Wellicht zinvol om erover te denken dat in een vroeg of later stadium uit handen te geven.

Men hoeft zich daar niet voor te schamen, zo geeft Essent, dat toch wel heel erg veel incasso’s permanent heeft (!), al in een vroeg stadium het nabellen van hun debiteuren aan een externe partij uit handen. Dat bevalt hen heel goed, zowel qua interne besparing op personeel als qua resultaat, terwijl de klanten het zelfs als prettig (minder confronterend!) ervaren om met een externe partij daarover contact te hebben.

Zelfs wij bij Advocasso geven na een eerste waarschuwingsbrief en een eerste incassobrief bij niet-betaling het dossier uit handen aan een gespecialiseerd en hoogwaardig callcenter: die zijn daar gewoon meer bedreven in. Dat verhoogt zowel de efficiëntie (kosten) als de effectiviteit (snelle betaling). Dat vergt een goede samenwerking en gekoppelde ICT-systemen tussen Advocasso en de telefonische collectant. Die moet namelijk over het dossier beschikken teneinde vragen en opmerkingen van de debiteuren te kunnen behandelen. Dat alles moet ook goed afgeschermd zijn (vertrouwelijkheid!). Dat vergt veel, maar dan werkt het ook heel goed.

Incasseren kan dus tegelijkertijd zowel klantvriendelijk als wel efficiënt en effectief zijn.

Heerlen / Maastricht,

Advocasso

Esther Loffeld / Charles Lückers