Skip to main content
Blog

Deutsche Bank: waarom praten geen zin heeft.

Door 24 september 2013oktober 22nd, 2018No Comments

Mijn oproep van vorige week op deze plaats om samen de poot stijf te houden tegen DB, heeft effect. Elke dag nog melden zich bedrijven aan. Ook krijg ik van meerdere kanten inside-informatie. Uit de reacties blijkt telkens weer, dat het probleem nog onderschat wordt, zeker door politici en belangenbehartigers. Veel individuele gevallen zijn ronduit schrijnend en bedrijfsmatig levensbedreigend, maar ook collectief is er sprake van het afknijpen van de normale bancaire voorzieningen. Dat overschrijdt de grenzen van wanprestatie door DB.

Daarbij is sprake van een weldoordachte en heel bewuste opvolging van stappen en een gedegen voorbereiding bij DB (en dat al jaren!). Om die reden heeft het ook geen zin om in gesprek te proberen te komen met DB en zoete broodjes te gaan bakken. DB weet verdomde goed wat het doet, heeft dat gepland en heeft ook alle negatieve publiciteit ingecalculeerd. Men wist dat een negatieve wind zou opsteken en hoopte hooguit dat het geen storm zal worden. Men heeft die weg niet ingeslagen, om terug te trekken (met veel gezichtsverlies) bij de eerste te verwachten tegenstand in de publiciteit of een klacht van politici of ondernemersverenigingen. Daarbij zijn veel stappen al onomkeerbaar, zoals de sluiting van meer dan de helft van de kantoren. Het is ook tekenend dat DB niet of nauwelijks reageert op vragen van journalisten, laat staan van hun eigen klanten!

Ik roep alle betrokkenen nogmaals op om zich te melden als geïnteresseerden voor een eventuele gezamenlijke actie via deutschebank@luckers.nl en mij van zoveel mogelijk individuele informatie te voorzien. Dit is vrijblijvend en zonder kosten: het gaat nu vooral om het verzamelen van informatie, het inzichtelijk maken van de omvang en ernst van het probleem en vervolgens de keuze wat daar het beste aan gedaan kan worden, al dan niet samen met andere initiatieven die er al zijn in het land.

Heerlen / Maastricht,

Lückers Bedrijfsadvocaten

Mr. Charles Lückers