Skip to main content
Blog

Persbericht: Gratis standaardcontracten een groot succes

Door 6 juli 2016oktober 22nd, 2018No Comments

De digitalisering van de rechtspraktijk komt in een steeds hogere versnelling en wie in standaardwerk blijft hangen heeft voor de toekomst geen verdienmodel in de advocatuur volgens financieel-juridisch ondernemer Charles Lückers, want maatwerktarieven tellen voor standaardwerk, is iets dat de markt steeds minder pikt.

Tweeduizend jaar lukte dat met pruiken, toga’s, ondoorzichtige procedures en veel Latijns jargon: de perfecte façade, waarachter niemand wist wat er precies gebeurde en ook niemand zelf zijn weg kon vinden. Kassa voor de advocatuur! Alleen is nu alles transparant geworden. Via internet is een berg aan kennis letterlijk op straat komen te liggen. Binnenkort gaan zelfs gerechtelijke procedures digitaal en worden voor velen toegankelijk. Een heel stuk verspilling en inefficiëntie zal wegvallen. Dat leidt onherroepelijk tot een ander verdienmodel voor de advocaat en notaris.

Het Maastrichts-Heerlense advocatenkantoor Lückers Bedrijfsadvocaten heeft daarom enige tijd terug standaardcontracten gratis op haar website geplaatst, alwaar eenieder die kan downloaden, zelf invullen en eventueel nog een vraag over stellen. Dat was zo een groot succes dat de eerste 50 geplaatste contracten inmiddels gevolgd zijn door nog eens 25 en er gaan nog veel meer komen.

Bang voor omzetdaling is Lückers Bedrijfsadvocaten niet, althans niet voor het eigen kantoor: “we hebben ons al jaren geleden gespecialiseerd in bedrijfseconomische en financiële zaken, waarin het juridische standaardwerk maar een gering onderdeel vormt”, aldus Charles Lückers, die afsluit met zijn overtuiging, dat de advocaat slechts in het digitale tijdperk kan overleven als hij meerwaarde levert boven wat iedereen kan en dan ook letterlijk: meer waarde!