Skip to main content
Blog

HEMA: de worst wordt niet zo zout opgediend!

Door 5 juni 2014oktober 22nd, 2018No Comments

Enige tijd geleden schreven wij hier al over de smakeloze wijze waarop Hema (en Albert Heijn, KPN en talloze andere grote bedrijven) leveranciers wurgcontracten opleggen en welhaast dodelijke betalingstermijnen van tot over de 100 dagen toe. Thans bereiken signalen de financiële pers, dat grotere leveranciers zich dat niet laten welgevallen en dat Hema onder druk terugkrabbelt.

Voor individuele kleinere leveranciers, met name wanneer die sterk afhankelijk zijn van een klant als Hema, is op dat vlak nog niet van successen gebleken. Sommige laten hun branchevereniging voor hen optreden en dat kunnen wij iedereen alleen maar aanbevelen. Het zou van de gekke zijn dat juist de kleine en meest afhankelijke leveranciers geen vuist zouden kunnen maken tegen dit soort praktijken.

Het wordt dus in ieder geval tijd voor samenwerking (LWV/MKB Nederland?!).

Esther Loffeld / Charles Lückers

Charles Lückers is advocaat, gespecialiseerd in financiële problemen bij bedrijven. Esther Loffeld is actief in de praktijk van bedrijfsmatige incasso’s. Zij schrijven deze columns in Wij Limburg / Nederland op persoonlijke titel en zijn het onderling overigens zeker niet altijd eens. Zij houden zich aanbevolen voor commentaar en afwijkende meningen via info@advocasso.nl.