Skip to main content
Blog

Het kasteeltje van de advocaat

Door 4 december 2017oktober 22nd, 2018No Comments

Advocaten zitten vaak in mooie, statige panden. Achter de dikke mahoniehouten deur en een koperen naamschild, voelen ze zich een hele Piet (zwart/wit). Graag wachten ze daar tot de deurbel klinkt en de cliënt tot hen komt. Eenmaal binnen wordt die ondergedompeld in dure termen en zwaar aangezette problemen, totdat hij zich machteloos overgeeft aan de advocaat, welke vervolgens met zijn zaak op de loop gaat. De eerste declaratie valt dan snel op de mat, maar niet mee.

Nu hebben we bij Lückers Bedrijfsadvocaten ook een verdomd mooi jaren ‘30 pand, aan het mooiste plein van Heerlen. Desondanks zijn we er steeds minder. Dat begon toen we twee jaar geleden een ruimte betrokken op Strijp-S in Eindhoven, of zoals ze het daar zeggen: lid werden van de community. Een heel andere wereld dan gewend: niet moeilijk en duur doen en zeker niet alles voor jezelf houden, maar delen. Als iemand bij je in de lift stapt, is de eerste vraag wat doe je en de tweede vraag wat kunnen we samen doen? Dat inspireert en heeft onder andere geleid tot ons nieuwe label LegalShares.nl.

Inmiddels maken we ook deel uit van de Brightlands Smart Service Campus in Heerlen en dat begint ook langzaam die richting uit te gaan. Heel speciaal is daar de hechte samenwerking op het gebied van blockchain, kunstmatige intelligentie en alles wat met data te maken heeft: je loopt er telkens weer met nieuwe inzichten naar buiten.

Binnenkort zwermen we ook uit over C-Mill in Heerlen en zal AdvoCasso zijn old-style kantoor in het MVV stadion vervangen door een concept a la Roooms (Roooms.nl). Achter beide projecten zit Geerd Simonis, een vent met echt visie op het gebied van bedrijfshuisvesting- en ontwikkeling. Vanuit Sittard is zijn evenknie Joop Petit met Paul Bloemen en Gé Hügel bezig oude gebouwen te transformeren naar bruisende ondernemershuizen. Wij voelen ons er in ieder geval niet te groot voor en verlaten er ons kasteeltje ook geregeld voor.

We zoeken er ook bewust samenwerking op het gebied van fintech, zoals blockchain, kunstmatige intelligentie en data gerelateerde technieken. Waarom? Omdat we op de oude manieren ondernemers nog altijd heel goed kunnen bijstaan, maar overtuigd zijn van de gigantische impact die die nieuwe technieken de komende jaren overal in het bedrijfsleven zullen hebben en je kunt daarin alleen adviseren als je weet waar je het over hebt.

Wat we er overigens voor zoeken zijn twee advocaten met gevoel voor ondernemen, financiën en die moderne technieken. Wie weet iemand?

 

Charles Lückers

 

Gezocht dus: 2 advocaten met bedrijfseconomische, financiële en technische interesses. Help ons!

 

www.luckers.nl  / www.advocasso.nl  /  www.legalshares.nl