Skip to main content
Blog

Ook de HEMA

Door 19 maart 2014oktober 22nd, 2018No Comments

Aan het almaar groeiende rijtje grote ondernemingen dat zijn leveranciers steeds langer op hun geld laat wachten, valt nu ook de Hema toe te voegen. Op een “feestelijke” bijeenkomst werd dat die leveranciers onlangs doodleuk medegedeeld, gekoppeld aan een verlaging van de prijzen (achteraf)  en meer van dergelijke fijne zaken. Daarbij staat Hema toch al bekend om zijn uiterst lage inkoopprijzen. Daar gaan dus onherroepelijk leveranciers aan onderdoor en degene die overblijven worden welhaast gedwongen om op hun beurt hun eigen leveranciers later te gaan betalen enz. enz. enz.………….

Veel keuze hebben de leveranciers in die keten niet, want bijna iedereen zit om omzet verlegen. Onze overheid heeft een mooie wet uitgevaardigd met een betalingstermijn van 30 dagen, maar zoals wel meer bij dit kabinet schort het aan enig gevoel voor de praktijk en aan uitvoering en handhaving. We zullen het dus zelf moeten oplossen.

Ik zou daarom hier bijna willen oproepen om het enige wapen te hanteren waar Hema echt gevoelig voor is: er niets meer te kopen! Alsdan raken we echter ook alle franchisenemers en dat beloopt de helft van alle Hema vestigingen. Die franchisenemers worden al even hard door Hema uitgeknepen; daar lopen al dreigementen van rechtszaken over en die ruzie wordt ook publiekelijk uitgevochten.

Zegt u het maar!

Esther Loffeld / Charles Lückers

Charles Lückers is advocaat, gespecialiseerd in financiële problemen bij bedrijven. Esther Loffeld is actief in de praktijk van bedrijfsmatige incasso’s. Zij schrijven deze columns in Wij Limburg / Nederland op persoonlijke titel en zijn het onderling overigens zeker niet altijd eens. Zij houden zich aanbevolen voor commentaar en afwijkende meningen via info@advocasso.nl.