Skip to main content
Blog

Sorry mijnheer Van Pol…. (slot)

Door 21 november 2014oktober 22nd, 2018No Comments

Niet sorry omdat in de twee vorige columns iets onjuist zou staan, maar wel omdat ik u nu al voor de derde keer als kapstok gebruik voor misstanden bij anderen. U hebt niet om die publiciteit gevraagd. U zult echter best wel beseffen dat u zich sterk in het daglicht hebt geplaatst door uw zakelijke belangen zo sterk te hechten aan politici en overheid.

Gebruikte ik dat de vorige twee columns om aan te tonen hoe inconsequent en richtingloos de overheid opereert, thans tot slot toch ook eens aandacht voor de rol van banken en aannemers. Uw bankier wist natuurlijk al lang hoe u te werk gaat en van uw hechte relatie met Jos van Rey en andere politici. Desondanks liet de bank u als een baksteen vallen toen de publiciteit daarover sterk negatief werd. Daartegenover zien we bijvoorbeeld rond het centrumplan in Kerkrade, dat aannemer Volker Wessels u juist extra steun geeft. Wat voor wereld is dit, waarin -zich moreel zo superieur wanende- banken een stuk minder ruggengraat tonen dan aannemers? Hoe terecht is het dat die laatste groep een slechtere naam heeft (had?) qua betrouwbaarheid?! 

Charles Lückers 

-p.s.: Beste banken, ik begrijp natuurlijk heel goed dat jullie niet in de publiciteit willen komen met koppen als: “bank financiert corruptie……….”, of iets van die strekking. Ik begrijp ook dat jullie niet iemand al kunnen laten vallen voordat er concrete verdenkingen zijn. Ik weet ook wat jullie qua compliance aan grote stappen gemaakt hebben. Desondanks roep ik jullie op om eens na te denken over een systeem waarbij wat minder rigoureus jullie goede naam boven het belang van jullie relatie wordt geplaatst (en in het verlengde daarvan allerlei belangen van derden)!

Charles Lückers is advocaat, gespecialiseerd in ondernemingen en vooral daarvan het bestuur, kapitaal, financiering, jaarrekening en (bescherming tegen) faillissementen. Dit omvat met name doorstarts, bedrijfssaneringen, problemen met banken en bedrijfsovernames. Hij schrijft deze columns op persoonlijke titel en roept lezers met afwijkende of aanvullende opvattingen op te reageren op info@luckers.nl